Februarimåndag

Februarimåndag. Måndag i februari.

Trump verkar sitta kvar. Nordkorea skjuter raketer och mellanöstern kokar. Rasismen och hatet pyr. Och jag har en bh som skaver. Mina D-vitamin depåer är körda i botten och mina ABEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÅÄÖ-vitaminer också för den delen (inte C, pga att apelsiner är så gott)

Jag raderade facebook-appen precis (för vilken gång i ordningen?) för att jag inte orkar få all världens nöd kastad i mitt ansikte varje gång jag pillar på min telefon. Nöden för hela världen är ju ändå ett konstant ljud, som en basgång i mitt liv. Jag behöver inga påminnelser.

Hur är det möjligt att det lilla och det stora är så tätt sammanflätat i hjärtat? Hur kan jag gråta över att mama-tidningen inte kommit i posten och sekunden senare gråta till synes likadana tårar över massmordet jag läser om när jag förbereder morgondagens lektioner?

Det är februari och måndag och allt synes hopplöst.
Men. I mitt bröst bor ett hopp och ett rop och en röst. Den säger: Det är inte kört. Det är inte förlorat. Det finns vatten i öknen. Det finns något litet kvar i tandkrämstuben om jag bara trycker lite till. Det finns segrar vi inte kan ana och glädje vi inte har upptäckt än.

3 kommentarer

 1. Tack!

  Jes 43:14-19. Hoppfulla ord som jag ramlade över i höstdeppen.

  14Så säger Herren,
  er befriare, Israels Helige:
  För er skull har jag sänt bud till Babylon.
  Jag skall slå sönder portarnas reglar,
  från skeppen hörs kaldeernas klagorop.
  15Jag är Herren, er Helige,
  Israels skapare, er konung.
  16Så säger Herren,
  han som gjorde en väg genom havet,
  en stig genom mäktiga vatten,
  17han som lät hästar och vagnar
  och starka kämpar rycka ut:
  där ligger de och reser sig inte mer,
  utsläckta, som en slocknad veke.
  18Men glöm det som förut var,
  tänk inte på det förgångna.
  19Nu gör jag något nytt.
  Det spirar redan,
  märker ni det inte?
  Jag gör en väg genom öknen,
  stigar i ödemarken.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *