Guds matematik – del 2

IMG_1087Det här med att Gud ger det vi behöver i rätt tid… Och att Gud vet vad vi behöver innan vi ens har bett om det. Ni får tro och tycka att jag är naiv men jag har upplevt det så många gånger och på de mest märkliga sätt. Så jag lutar att det faktiskt är så det måste vara.

För tillfället är jag sjukskriven och studerande. Min käre make arbetar lite mer än halvtid som efs-präst, det innebär en ganska tajt budget. Som inte lämpar sig för resor. Men för några veckor sedan då jag satt helt utless och supertrött i februarikvällen då kunde jag ändå inte låta bli att surfa in och spana på resor. Egentligen drömde vi om en resa till hösten då vi firar 10-årig bröllopsdag (!) Men jag försökte övertala maken att det var sååå mycket bättre att åka nu ”Men asså det blir inte så dyrt, i april är det snorbilligt och det är redan varmt vid Medelhavet då… snälla… jag behöver sooool.” Maken sa typ, jag förstår ditt behov, sen muttrade han nåt och gick och lade sig….

Två dagar senare kommer samme make hem från gudstjänsten och utbrister: ”Vi får åka till Spanien!”

Vaddå får åka till Spanien? Det får väl vem som helst men vad menar han egentligen? När han, och jag, lugnat oss något så får han berätta storyn:

Efter gudstjänsten kommer en vän fram till Patrik och säger:

”Jo, förresten vi tänkte att ni kunde få låna vårt hus, att ni behöver det just nu.”

Patrik blir då lite konfunderad och undrar: ”Alltså ert hus i Gusum?”

”Nej, vårt hus i Spanien förstås…”

Vi får alltså låna en lägenhet, gratis, utan betalning i SPANIEN!

Helt absurt, görgött och mirakulöst så ska vi nu alltså till den spanska solkusten. Om en dryg månad är vi där i solen vid poolen.

Biljetterna är bokade, jag googlar bikinis, tackar Gud och förundras över våra otroligt generösa vänner!

 

 

9 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *