Att fuska med vårkänslorna

snodroppar

Det här är än så länge de enda blommorna som syns i min trädgård. Snödropparna. Men dom ger ju ändå löfte om att en vår faktiskt är på väg. Fast det ska ju vara alla dessa bakslag, snö i april hör visst till säger de gamla. Hur som haver vill jag alltid hjälpa våren lite på traven. Fuska lite. Tyvärr är det ju för tidigt att plantera blommor ute. Men nu har jag i alla fall köpt liiite blommor…

Om du är som jag och har lite trdägårdsabstinens och planteringsbehov kan du faktiskt göra dig en liten vårplantering som du har ute om dagarna men om du vet att det kommer frost på natten kan du plocka in krukan och så ställer du bara ut den på trappan igen nästa dag.  Eller täcka över blommorna med nån tät väv av nåt slag.

Detta är dom blommor som får starta trädgårdssäsongen 2017 hos Hallgrens:

ranunkel_1
Bild lånad från alltomtradgard.se

 

 

Ranunkel: Bara älskar denna blomma. Knubbig, underbar och finns i alla möjliga färger. Dom klarar faktiskt vårt karga klimat bättre än vad en kan tro. Men tyvärr är jag ingen hejare på att ta hand om den. Fast jag gör ändå ett nytt försök i år; för den är ju helt oemotståndlig!

 

 

 

 

pärlhyacintPärlhyacint: Vill ha några både inne och ute. Helst hela tiden! Funkar faktiskt att ha både inne men den blommar över ruskigt fort. Men om du har en trädgård eller känner nån med trädgård så kan du ju alltid plantera ut lökväxter så fort tjälen gått ur marken och då kommer dom ju på nytt nästa år! Och då känns det kanske värt att ha en blomma inne som blommar över på en vecka…

 

 

minipasklilja_1
Bild lånad från blomsterlandet.se

Minipåskliljan: Den här lilla solstrålen kan du ju få tag på i princip var som helst och till en väldigt billig peng. Det som är fint med den här kompisen är att du kan plantera den nästan i vad som helst du hittar hemma. Lökväxter behöver ju inte så mycket näring för den har ju typ all näring i löken. Jag brukar därför skrapa bort en hel del jord sätta den i en rätt grund kruka så att hela löken syns, det tycker jag är fint!

 

 

 

 

Årets bubblare: Engelsk pelargon! Har inte haft den här skönheten förut. Jag är ingen stor pelargonfantast men den här blev jag lite förälskad i. Köpte en i exakt samma färg som den på bilden men även den här finns förstås i en massa härliga och våriga färger. Annars har jag bara gröna växter inne på fönsterbrädorna nu. Men jag längtar ju efter färg och blomdoft så då passade den här jättefint! Förhoppningsvis står den sig lite längre än de andra vackra men rätt kortlivade lökväxterna.

Engelsk-pelargon-T2016_0118

Heja våren! Låt oss hjälpas åt att sprida vårtecken och vårkänslor!

 

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *