Våfflor, vårväder och en mammas gudstjänst

IMG_1423_Fotor

Det känns som att våren, värmen och solen faktiskt ger en energi, både orken och lusten gör sig påmind.

Den här vintern har varit lång, tung och synnerligen energilös. Så där in i döden-ofattbart-obeskrivligt-oöverstigligt-skit-asa-trött. Ja, ni vet när ord liksom inte riktigt räcker till för att beskriva hur trött en är.

Därför känns det så stort att ha energi, glädje och lust för flera timmars engagerat pysslande och lekande med sina barn. Maken var iväg på gudstjänst och årsmöte i söndags, tyvärr orkar jag själv inte gå på gudstjänster. Det funkar helt enkelt inte just. Vilket förstås är en oerhörd sorg. Församling, gudstjänst och människor är ju liksom en så stor del av mitt liv och vad jag älskar.

Jag kan ärligt säga att jag tvivlat på det mesta den här vintern. Varit uppgiven, arg och förvirrad.

Därför blev jag så glad för den här söndagen. Jag kom inte iväg till kyrkan. Men jag upplevde verkligen att jag hade en sorts gudstjänst hemma. Det är en uppgift och en gemenskap att få vara mamma och vara familj.

Vi åt våfflor, sådde krassefrön och körde grus i skottkärra. Sen däckade vi i soffan med film och godis. Bra söndag och en rätt bra gudstjänst ändå.

 

IMG_1425_Fotor

IMG_1427_Fotor

IMG_1428_Fotor

IMG_1429_Fotor

 

14 kommentarer

 1. Det bästa är ju att man faktiskt KAN ha gudstjänst hemma också! Tycker det är superviktigt att gå på gjt och få in den rutinen, men när men mår som du ska man inte känna någon press. Låter som ni hade det riiiiktigt fint!
  Själv blir jag heeeelt avslagen när våren kommer tydligen. Jag har NOLL energi just nu. Känns som ljuset bländar allt i min tankegång och att jag inte kommer fram till något klart. Konstigt det där. Men jag har hört om både vår- och höstdepp, så jag kanske ligger mer åt vårdeppen tänker jag. Och det får ju vara okej det med 🙂

  1. Ja, det är ju rätt vanligt att det liksom blir en kontrast mellan mörkret och ljuset och att en liksom känner precis när våren kommer hur lågt energinivåerna faktiskt ligger. Kram å hej

 2. Vilken fin beskrivning av hur en gudstjänst kan vara utanför kyrkan. Att vara förälder och att finnas för sina barn tror jag absolut är tjänst för Gud. Tack för påminnelsen!

 3. Instämmer, detta var en tjänst för Gud och för dina barn och för dig själv! Så mysigt ni hade det, bilderna talar sitt tydliga språk! Och fler såna stunder lär det bli, LJUSET har återvänt!
  Kram!

 4. Fint och befriande beskrivet om hur en gudstjänst också kan vara. Känner igen mig av din beskrivning av din vinter. Men nu är det vår och ljuset vänder åter. En tacksamhet.

  1. Fint att du är här och läser Jenny. 🙂 Ja, med tre små och andra utmaningar i livet som vinter t.ex. så är det inte konstigt om en liksom blir övermannad av tröttheten- hoppas på kraft och frid i vårvärmen för dig och din familj. kram!

 5. Läste dina ord…fint att dela tid med dina tjejer, att glädjas åt det och med dem som Gud gett oss.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *