Är detta ett skämt, eller?

 

Av olika skäl (som, jag inte förstår) har jag enligt Försäkringskassan inte rätt till någon sjukpenning, fast jag enligt läkaren är sjuk och därför inte kan arbeta.

Men jag har nu skickat in typ massorrrr av papper för att överklaga och så får jag tillbaka ett brev från Försäkringskassan med åtta raders text där budskapet lyder:

”Det är för närvarande många som begär omprövning. Detta innebär att det kan ta omkring 20 veckor innan ditt ärende blir handlagt.”

20 veckor!!!

Det är liksom typ fem månader tills dess!

Ja ni, ska en skratta eller gråta?!

Vi klarar oss nog på nåt vis och vänster, det har vi gjort hittills men det finns ju många andra människor som också blir drabbade av de här fyrkantiga och sega maskineriet som mår mycket sämre än vad jag gör. Hur går det för dem?

Ja, gode Gud hjälp alla dem.

 

 

16 kommentarer

 1. Amen Jesus, kom tillbaka!! Asså såååå frustrerande. Nästan hellre få ett negativt besked än ett sådan icke-besked som ni fått. Vi får be att ni får bli burna av omsorger och att ni får ett en fet försäkringskasseutbetalning om mindre än 20 veckor!

 2. Aaah frustrationen! Hatar att man i princip måste vara frisk för att orka sjukskriva sig. Usch så jobbigt för dig och er. Ber om frid som övergår allt förstånd!

 3. Åh! Jag blir bara arg på detta. Tanken med en sjukskrivning är ju just att man INTE orkar strida för sin rätt och allt sånt där.
  Ber också härifrån!

  1. Tack bästaste Filippan, bland det dästaste med den här bloggen är ju att jag fått en så skön vän som du. Tack.

 4. Alltså det här systemet med olika bedömningar varav den ena kommer flygandes frän försäkringskassan utan att man har något som helat makt över situationen, helt galet ju.
  Måtte det nu gå undan och beslutet ändras i just ditt fall. Stor kram!

  1. ja, det är verkligen ett helt galet system och att försäkringskassan har en sån makt. galet är ordet!

 5. Har du en bra läkare som hjälper dig? Annars är det väldigt svårt. Men läkare brukar kunna få fason på FK om de engagerar sig och vet vad som krävs. Så jobbigt för er i alla fall! Jag vet ju allt för väl hur tärande det är att bara inte få den hjälp man behöver i rätt tid. Försök att inte oroa er för mycket eller låta det komma djupt i era hjärtan. I slutändan är det bara Gud som kan ge oss frid och trygghet. Kram!

  1. Tack T för din uppmuntrande ord och smarta tips.
   Jo, jag har både bra läkare och arbetsgivare, så det är väldigt skönt.
   kram <3

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *