Boklistan

Jag älskar att läsa! Men, det blir inte alltid så mycket läst. Jag försöker lära mina elever att bli läsare genom att alltid läsa 15 minuter om dagen, men det är inte alltid jag når upp till mina ideal.

Trots att det inte alltid blir så mycket läst så har jag alltid några böcker ”igång”. Jag tänker att det är en pedagogisk vinst bara att veta vilka böcker jag ”läser just nu”. Jag har oftast igång en roman som jag dyker ner i då och då när jag tar mig tid. Och så läser jag också en bok av mer”uppbyggelsekaraktär”, som jag mer idisslar och läser några sidor av åt gången av.

Jag har en lista i telefonen med böcker jag vill läsa framöver, som jag sprungit på i bloggar och som personliga tips. Som ni märker är det just nu många böcker av kristna amerikanska kvinnor. Det är nog för att jag följer ganska många sådana i sociala medier. Så här ser min lista ut just nu:

Har ni läst något av det? Är det läsvärt? Har ni boktips jag ska lägga till min lista?

40 days of decrease av Alicia Britt Chole som ska handla om att fasta och avstå ifrån karaktärsdanande saker som girighet och negativa tankar om människor. Jag tycker den låter intressant.

Flora Wiströms ungdomsbok Stanna har blivit hyllad av alla dem som brukar gilla vad jag gillar att läsa. Jag gillar hennes blogg skarpt, hon lyckas förmedla en sån närhet till henne som person utan att lägga till en fasad.

Vi kom över havet av Julie Otsuka är en liten poetisk bok om de japanska kvinnor som på 1920-talet lämnade sina liv bakom sig för en ny framtid i Kalifornien. Jag älskar att läsa om historiska perioder och händelser som jag inte vet något om, nya världar öppnar sig.

Om den här boken läste jag det här och kände att den måsta jag läsa! : Martin’s practical, sweetly subversive book invites us to rethink assumptions about faith and the good life, push past insecurity and fear, and look beyond comfortable, middle-class Christianity toward a deeper, richer, and ultimately more fulfilling life. 

 

Unashamed av Christine Caine ska vara riktigt bra och handlar om skam och hur en kan bli mer fri.

 

5 kommentarer

 1. Åh, det är bra tips det där alltså. Du sa det till mig typ förra året nån gång och jag KÄMPAR för att hålla i det. I alla fall att läsa 20 min (som du sa då 🙂 ) några gånger i veckan. Bara det är liksom svårt för mig. Men jag vill sååå gärna vara en läsare! Just nu tror jag att jag har igång tre böcker, men det är också bara för att jag inte orkar avsluta dom. Tycker de är dåliga och då tänker jag att det är bättre att jag läser NÅT just nu. Aja, jag vet inte.
  Jag läste dock ”Det händer när du vilar” i en rasande fart. Men det var något jag behövde precis då ju. Eller, nu i livet liksom.
  De där böckerna du listat verkar spännande faktiskt. Jag skulle också vilja ge mig på Fornis bok om utmattning och så, nu minns jag inte vad den hette bara för det…
  Ah, men typ så 🙂

  1. Strunt i de där böckerna du inte tycker är så bra! Jag tycker bara det är läge att kämpa sig igenom dåliga böcker när en verkilgen är inne i ett flow och läser mycket. Om de blir stoppklossar ska de bort. <3

 2. bra grej med en sån där lista. blir ofta långa uppehåll för mig eftersom jag inte kommer på vilken bok jag vill läsa.

  1. Nej och det är ju en alldeles för dålig anledning till att inte läsa, det finns ju miljontals läsvärda böcker – men trots det kan det ju vara svårt att komma på nån. Knäppt.

 3. Jag skriver också upp böcker jag vill läsa i mobilen. Bra boktips, recensera gärna om du läst nån av dem sen! 🙂 Själv vill jag rekommendera ”Tystnaden” av Shusaku Endo, en bok som utspelar sig i 1600-talets Japan. Missionärer reser dit trots vetskap om svåra förföljelser mot kristna. Boken reflekterar kring upplevelsen av Guds tystnad och misslyckande trots höga ansatser.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *