Sen kom han

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oron följde mig hela vägen till förlossningsdagen. Åtta dagar över tiden gick vattnet och eftersom bebisens huvud inte var fixerat skulle jag ligga ner i bilen in, annars kan navelsträngen komma i kläm. Och jag minns att jag låg ner i bilen de 22 kilometrarna och tänkte nu dör han, nu dör han.

Men han dog inte. Det blev 48 h inne på förlossningen. Jag behövde mer och mer värkstimulerande för att det skulle komma igång på riktigt. Men sen kom han. Sen kom han.

Och det är bra att Filippa beskrev sin historia går. För jag vet att det är så otroligt olika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men för mig. Var det harpor och strängaspel. Det var änglar och basuner. Det bara exploderade där i rummet. Och det var mer än bara mig, Sixten och Christian. Jag kan inte beskriva det på något annat sätt än som mitt livs starkaste Gudsmöte.

Den helige ande var där och bara värmde upp allt det som blivit till is i mitt inre under de där åren av sorg, sjukdom och ofrivillig barnlöshet. Jag levde som i ett rus Sixtens första två månader. Allt med amning och sömn bara funkade och jag bara följde med. Och jag kom liksom ut som en annan människa. Efter förlossningen kan jag inte ens framkalla känslan jag levt i tidigare. Jag minns inte hur det kändes.

Det är ett mirakel och något jag bär i kärt förvar vid mitt hjärta. Inte bara sonen som kom utan också hur mitt hjärta så fullständigt kunde befrias. Min Jesus. Ingenting är omöjligt för dig.

IMG_0271

7 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *