4 års kalas

Min mellanpojke Ture fyller år på valborgsmässoafton. Jag minns att jag blev så glad när han föddes just då för det känns som en perfekt födelsedag. Det är en lite speciell dag, man är alltid ledig dan efter och trots det finns det inte några superstrikta traditioner kring hur dagen ska spenderas (mer än elden då).

DSC_1010

Så i söndags fick vi en fyraåring i huset. Han bejakade det till fullo och gick runt och sa hur stor han var. Världens finaste Ture. Han är så rolig och innerlig och energifull.

DSC_1016

Efter att ha firat gudstjänst bjöd vi hem farmor och farfar och barnens farbror Robban med familj på hamburgare. DSC_1030

Sedan passade vi på att ha barnkalas på första majs soliga förmiddag. Tures första barnkalas. Och han gick all in. Temat var afrikas djur, själv var han självklart tiger (trots att det inte finns tigrar i Afrika…)

DSC_1033

Det trillade in giraffer och zebror och framför allt ett gäng tigrar.

DSC_1025

Glada mammor drack kaffe i solskenetDSC_0005

Ture hade önskat att ha ett springlopp på sitt kalas. Så vi hade pysslat nummerlappar och gick ut och sprang typ 100 meter.

DSC_0016

Barnen sprang för glatta livet. Tilde var den enda som valde att stanna på loppets vattenstation.

DSC_0019

Avslutningsvis bjöd Ture på glass i sin egen glasskiosk. Det är en barndomsfavorit för mig och går alltid hem på barnkalas. Att få välja själv liksom, alltid en hit.

Yes. Det blev väldigt lyckat, tack vare solen. Nu är det ett halvår att ladda inför nästa barnkalas. Det är lagom känner jag. =)

8 kommentarer

  1. Åh så kul! Vi brukar också köra glasskiosk, det är himla smidigt alltså.
    Gillar också maj-kalasen något mer än mars-kalasen. Just att det går att vara ute och sådär. Kul med Afrika-djuren!

  2. Tack för bra tips! Vi har ju lite barnkalas att rodda om inte allt för länge. Glasskiosk ska vi nog anamma, kanske även springlopp! ?

  3. Klart grabben ska ha ett ”springlopp” på sitt kalas, vissa föräldrar kan ha inspirerat 🙂 Härligt med springande djur och glasskiosk som utfodring vid målgång. <3 Ture <3 all välsignelse på ditt nya år!!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *