Stilsäkra stiltips för någon som vill skapa en stil

workworkwork

Som ni vet, så finns det inte mycket jag älskar mer än att titta på kläder. Ja, det ÄR sant. Kanske är det egentligen inte just kläderna jag stirrar mig blind på, det är ju mer stilarna. Det är så sjukt roligt tycker jag. Nog om vad jag tycker. Nu ska här stilsäkra alla intresserade Hallujamorsorläsare till tänderna. Vad gäller liksom, för en att säkra sin stil?

c59b5041c97500cf9de36617f3628b03

Det är ju roligare i livet när vi inte ser likadana ut, tycker jag. Sedan ska sägas, och tas på stort allvar, att, vi är alla redan ganska copied. Det finns liksom inga original, egentligen, men fy vale vad tråkigt att tänka så! Sluta med det, bums.
Mitt första råd till dig som inte riktigt hittat dig själv i stil än, är att googla, eller egentligen vill jag bara säga det, jag säger det!!! PINTERESTA! Kan Pinterest vara den bästa uppfinningen i mannaminne? Jag tror bestämt det.
Skriv då in grejer som du gillar. Gillar du kjol med hög midja? Skriv ”midi skirt” (alltid bäst att skriva på englais för då får man så mycket mer alternativ). Gillar du pennkjol? Gillar du jeans? Gillar du blommiga klänningar? Gillar du sneakers? Platåskor? Hög midja på bralla? Kostym? Eller för all del, skriv in en stil som redan finns, exempelvis ”boho” som brukar stå för den bohemiska looken, eller ”chic” som är lite mer stilren.
Tanken är ju nu att du ska hänga för… evigt. Eller i alla fall tills du känner att du hittat stilar på folk som DU gillar.
Och sedan kommer det mer krävande men som också kan vara riktigt, riktigt roligt; nämligen ut i affärerna (själv föredrar jag ju second hand, som ni alla vet) och prova! Prova, prova, prova! Kanske att du kan behöva en shopping-kompis här. Dels för att hålla blodsockernivån uppe, men också för att kunna vara extra kreativa tillsammans. Och så behöver ni fika x antal gånger, det hör liksom till.
När ni sedan provat, kanske shoppat en del är det dags att komma hem till vardagen och banne mig ge sig på att våga köra den här stilen, ända in i kaklet!
Det är ju ofta det det handlar om i slutändan. Att man blir lite feg. Jag brukar göra så, om det är ett plagg eller en stil jag är lite feg för egentligen, så kastar jag på mig plagget i sista sekund och ger mig iväg till jobbet. Väl på jobbet är det oftast inte ens någon som reagerar (jag tänker ju självklarar reaktioner: WHAT?! Vad har du på dig mänska?!?! De händer typ aldrig liksom) och då tänker jag att denna stil är sjukt säkrad nu.

Och ungefär så tänker jag att just du också ska våga dig ut i stildjungeln. Det finns inget roligare än folk med stil! Jag ÄLSKAR stil!

Vad tänker ni? Vad är roligt eller svårt med en egen stil? Kul om ni kommenterar ju!

/Filippa

7 kommentarer

  1. Älskar också pinterest!!! Har några samlingar med klädinspo minsann men jag blir lite feg där i provrummet och så kommer jag oftast hem tomhänt ?

  2. Pinterest är livet. Typ. Jag tänker att om jag bestämmer mig för att nåt är snyggt så är det det. Och så bär jag upp det bara. Funkar 9/10 gånger!

  3. Jag älskar att jag äntligen har hittat en stil jag gillar och då blir jag så frustrerad när inte hela garderoben byta ut på en gång. Så för mig blir det mycket tålamodsträning när det gäller kläder, och mycket mindre spontanshopping för nu överväger jag allt för att se om det passar in eller inte ?

    1. Ja, jag förstår känslan! Ibland vill man ju bara snabbast möjligt byta allt! 😀 Kul att du hittat din stil!

  4. Jag tycker också det är väldigt roligt med stil och har jobbat mycket med att rensa och renodla garderoben det senaste året. Känner att jag mer och mer landar i min egen stil och det är så härligt att varje dag verkligen trivas i och gilla det man har på sig!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *