Septemberminnen

2011 och 2015 var jag höggravid i september och det sitter liksom i kroppen att jag varje år denna tid tänker mycket på det. På att vara höggravid, vad vi gjorde alla de där dagarna av väntan (både ettan och trean kom en dryg vecka över tiden) och jag framkallar de där känslorna som översköljde en då. Vad speciellt det ändå är! Att få bära och föda ett barn.

Det bästa med att vänta barn första veckan i oktober är att det är vecka 40. Så två gånger har jag fått smidigheten att veta vilken vecka jag varit i genom att titta efter vilken vecka det är i kalendern. Och så är det skönt att det liksom inte händer något speciellt märkvärdigt förrän i slutet av december och då har bebisen hunnit bli nästan tre månader och då har lugnet lite lagt sig.

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2011 var det bara jag och Christian och vi hade all tid i världen att till fullo bejaka graviditeten. Min kropp var pigg och stark och det kändes nästan bara spännande och förväntansfullt, där i slutet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi tog oss till och med tid att göra fotosessions i skymningen!

IMG_7542

2015 var jag istället bara trött, så trött. Jag minns att jag såg alla vänner-avsnitt ur alla säsonger.

IMG_7650

Packa BB-väskan, sån himla njutning! Jag har haft som grej att jag köpt ett par nya mjukisbyxor till mig per förlossning. Och så godis och cola förstås, det har behövts varje gång.

DSC_0162

Så är det dags. Ser ni handen där borta?  Den säger det mesta.

DSC_0196

Detta är oktoberminnen förstås, den här tredje gången blev det verkligen ett fint minne jag bär med mig, det där dygnet på BB. Att bara få tid att andas och lukta på sin bebis. Men sen glömmer man ganska mycket också, eller hur? Som hur jobbigt det är att kissa eller hur svårt det kan vara att klättra upp i den där sängen igen efteråt. Men bebisen, han finns och han är min och glädjen är också obeskrivlig.

1 kommentar

  1. Åh! Helt underbart ju! Lite bebissugen blir jag allt…men den yngsta har ju precis fyllt 1 så jag ska passa på att ”njuta” lite också 😉

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *