Nåde dig som rör mina döttrar

Alltså, excuse me, men jag är så trött nu. Den här veckan har mentalt sanerat hela min själ. Hela #metoo-grejen har dränerat varje nerv i kroppen. Jag AVSKYR att det är såhär! Jag AVSKYR att vi inte ser, vi vuxna, att vi låter saker passera, att vi är så inrutade i galna mönster att vi inte ens märker.

Jag nojar över mig själv inte minst. Hur mänga elever har jag inte lyssnat på? Hur många tjejers version av the story har jag låtit passera med ett ”ja ja”? Jag vill inte ens veta.Jag vet att vi alla kan och ska göra bättre. Vi ska se oss om, vi ska öppna ögonen. Inte en enda tjej i vår närhet ska utsättas. Okej? Du som man ska ta extra ansvar. Du SKA det. Det är ditt enda uppdrag just nu som vit och överpriviligerad. Min tjejer, mina döttrar. De fostras i att de är starka, de ska säga emot, ingen får röra dem på ett sätt de inte vill, och vet ni vad. Snart kommer jag säga till dem att om någon kille tafsar på dem, då är det okej att ge skiten en smäll på käften. Jag är så arg, så ledsen och så förbenat maktlös i ämnet. Det vi kan göra nu är att stärka, påminna om att det inte är deras fel om något händer. Och uppfostra alla pojkar på ett sätt som gör att de aldrig skulle tänka tanken att missbruka sin makt. Gode Gud, förbarma dig.Nåde dig som rör mina döttrar.

4 kommentarer

  1. Ja, döttrarna alltså vi måste göra allt vi kan för att dom i vuxen ålder inte ska få uppleva en #metoo-kampanj igen…

  2. Har också två döttrar och känner precis som ni. Samtidigt så tänker/hoppas jag att de som har söner känner sig ännu mer träffade av #metoo. Det är väl de som har den största utmaningen, eftersom det är männen som är problemet. Hur fostrar man en son så att han vågar stå emot grupptryck och dåliga manliga ideal som finns i samhället? Vi kan ju inte bara lära våra döttrar att försvara sig. Det löser ju inte grundproblemet. Tror även att kyrkan skulle kunna ta en viktig roll här genom att engagera mer män i barn-och ungdomsarbetet. Fler pappor i söndagsskolan t ex, som tidigt kan ge barnen bra manliga förebilder.

    1. Jag håller HELT och FULLT med dig!!! Verkligen! Idag valde jag att skriva om min egna synvinkel men har tänkt och pratat mkt om just det du skriver. Och håller verkligen med! Fler pappor i söndagsskolan – ja! (t.ex) 🙂

  3. Vilken härlig bild på er! Ni ser ut att ha massor av kämpaglöd, och det smittar av sig på mig. Vad uppmuntrad jag blir 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *