Måndagstips om fredagsfilmen

Nej, jag tycker verkligen inte det har blivit lättare att välja film sen videobutikens tid. Åh, minns ni?! Att kunna gå runt och fysiskt känna på filmerna! Det har sannerligen blivit svårare.

Sedan barnen kom har ju det stora antalet helgkvällar blivit synonymt med hänga i soffan-kvällar. För att festa till det lite kan en ju poppa popcorn och kanske se en film. Ja ibland (ganska ofta) lagar den ena av oss mat medan den andre lägger barn och sedan tittar vi på något medan vi äter en lite godare middag.

Men det här med att ”titta på något”, som inte är vardagens serier, är om än verkligen ett i-landsproblem också så mycket svårare än en kan tänka. In på netflix och bläddra runt, googla något käckt som ”bra komedier 2017” eller snabbt in och läsa recensioner på DN. Oftast koms det liksom på lite för sent så att maten håller på och kallna och samtidigt försöker vi panikartat komma på något –v ad  s k a  v i  t i t t a  p å ? ? ?

Denna helgen har vi haft tur och råkat se två hyfsat bra och ganska tänkvärda filmer.

The Meyerowitz stories om att vara syskon och om att åldras och att ha förväntningar på sina barn. Den här var så oväntat bra, rapp dialog och bra skådespelarinsater. Både Adam Sandler och Ben Stiller och ändå inte fjantigt liksom bara det.

The big sick. Också om förväntningar på sina barn och att våga gå sin egen väg. Ganska roliga karaktärer och trevlig ton. Och en gullig kärlekshistoria.

Ja, där har ni de två närmsta helgerna kirrade iallafall =)

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *