Det här är jag – Elisabet

IMG_4023

Jag heter Elisabet och är 35 år. Jag bor i Rimforsa i Östergötland sedan ett drygt år tillbaka men är väldigt mycket skåning också. Jag är gift med Christian som är klippan och glädjen i mitt liv och tillsammans har vi tre fina pojkar; Sixten 6, Ture 4,5 och Bo 2 år. Till vardags jobbar jag som folkhögskollärare på Liljeholmens folkhögskola. Där undervisar jag i ämnena lärjungaskap och miljö&rättvisa.

Jag pluggade statsvetenskap i Sthlm och när jag precis hade tagit min examen så insjuknade jag i en autoimmunsjukdom som fullständigt skakade om mitt liv. Åren av sjukdom och ofrivillig barnlöshet har blivit som ett grundstråk i mitt liv – som en blandning av svärta och minnet av hur ont livet kan göra och av hopp och tillförsikt om att alla situationer kan förändras.

1. Tre guilty pleasures?
– lyssnar på p3
-letar mini rodini i olika facebookgrupper
– dricker gärna svart och söt läskeblask

2. När grät du senast och varför?
Läste böcker för  barnen i söndags och fick tårar i ögonen över hur tacksam jag är över allt det som blev mitt.

3. När kan du vara dig själv till 100 %?
Jag känner mig oftast fri och som mig själv. Men jag gillar den där Elisabet som kommer fram på stora fester. Som kanske är lite gapig men också spexig och orädd. Hon är också jag.

4. Tre saker du avskyr?
”Tuppighet”  – alltså jagandet efter positioner och armbågande
Kärlekslöshet
Omognad, bland vuxna i kyrkan. När små detaljer kan bli viktigare att slåss för än enhet och klarsyn.

5. Hur var du i skolan?
Jag var ganska mycket clown i mellan- och högstadiet.
På gymnasiet lite pretentiös och snusförnuftig.

23846969_10155912863669740_304557122_o

6. Vad blir du stressad av?
Jag är väldigt bra på att inte bli stressad. Tror nästan att det är en gåva jag fått. Min främsta stress är de där tre minuterna då allt flippar i familjen. Alla barn skriker eller slåss eller vill olika saker och jag bara måste djupandas och ta ett steg tillbaka för att se vilka behov jag ska tillgodose först och hur jag ska få ordning i kaoset – om jag inte flippar och typ skriker ”tyyysttaa” istället.

7. Hur tror du att andra uppfattar dig?
Som en glad och solig typ, och lite vass.

8. Hur uppfattar du dig själv?
Jag är väldigt grundglad och jämn i psyket. Jag har många många olika tankar igång i huvudet samtidigt. Jag kan fundera över hur det går i tyska valet och hur Zimbabwe ska utvecklas nu när Mugabe avgått och hur vi ska göra för att vi ska flyga mindre och vad som kommer hända efter me too. Jag har ett ganska stort ”världssamvete” som jag bär omkring på och det är för det mesta ok men skenar alltid iväg lite under pms och då tar hopplösheten överhanden. Jag uppfattar mig som engagerad, driftig, positiv, slarvig (det är vi visst alla tre hallelujamorsor!) och överlåten. Det som är sant och rätt är väldigt viktigt för mig och jag kan vara lite obekväm för den sakens skull. Jag är inte jättebra på att småprata och att vara trevlig, jag vill liksom alltid vidare.

9. En situation som du tycker är pinsam?
Jag gillar inte att bli missförstådd. Att någon tror att jag hade ett annat syfte med det jag sa än det egentliga.

10. Tre otippade saker om dig själv?
– Älskar hiphop och är helt immun mot att höra fula ord i den kontexten, allt sveps bort av bra beats.
– Att jag sitter med i olika styrelser för att jag tycker att det är typ det roligaste jag kan göra.
– Gillar inte julen. (Men advent!)

11. När känner du dig som vackrast?
Efter en lång löptur. Urstark och oövervinnerlig.

12. Något du funderar mycket över?
Jamen just nu funderar jag mycket över hur en kan förmedla vikten av att gå bibelskola till den unga generationen. Att jakten på trygghet inte börjar med att skaffa sig en utbildning eller att ha pengar på banken utan att ha överlåtit sig till Gud och förankrat sin tro och landat i Honom.
IMG_4215

6 kommentarer

  1. Härlig beskrivning för dig! När jag läste kände jag att mycket stämmer överens med hur jag uppfattar dig. Lite nytt dock 🙂 (typ att du inte gillar julen?!?) Gillar dig helt enkelt!

  2. VARFÖR gillar du inte julen???? Hehe… kan du inte skriva ett inlägg om det? Kanske känns provokativt i denna stund att skriva om det men jag är nyfiken. Och har känslorna kring jul skiftat genom livet? Jag känner så, att förhållandet till julen förändrats mycket genom olika säsonger, men de senaste åren har julkärleken ökat. Nu är den en tillflykt för mig, men tål att läsa om andra känslor. 😀

  3. Kanske den mest okonstlade person jag träffat!!! Älskar hur du (som du skrev) inte gillar småprat. Pang på!!! Gillar ditt driv. Ser din urkraft och styrka konstant❤️ En Fantastisk gåva är du!!!!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *