Morsornas adventskalender – lucka 5

I lucka fem möter vi Nathalie Bödtker-Lund

natta

Nathalie är en människa som alltid haft ett enormt driv och målmedvetenhet. Hon har satsat på sina drömmar och gjort det hon verkligen vill. Det beundrar jag henne för. Kanske är jag också lite avis i smyg för att hon har fått göra så sjukt coola grejer som att vara en riktig DJ, festivalfixare och producent för stora kulturevenemang.

Våran vänskap började på gymnasiet, då vi hamnade i samma klass. Till en början var vi nog rätt olika och blev verkligen inte bästisar på studs. Men med tiden så fann vi varann, växte samman och sedan dess vet jag att hon alltid finns där. Hon är en människa med en värme och kärlek som räcker till och blir över för alla som hon möter.  

Dessutom bjöd hon och hennes J på världens fetaste festivalbröllop förra sommaren, där intet öga var torrt under vigseln. Deras kärleksförklaringar till varandra var bland det vackraste jag hört. Så skört, vackert och äkta. 

 

1.Namn, familj och sysselsättning

Nathalie Bödtker-Lund, partner och ett barn.

Bor i Göteborg.

Tillträdande verksamhetsledare för Gothenburg Award for Sustainable Development, Chalmers

2. Vad brinner du för just nu?

Frågor som rör social hållbarhet, cirkulär ekonomi, dela på resurser, stadsutveckling, social inkludering.

3. Vad är det bästa och mest utmanande med att vara förälder?

Det bästa är att få möjligheten att skapa så goda förutsättningar som möjligt för att ge vårt barn en trygg uppväxt. Och att få dela livet med en ung individ som är så öppen och nyfiken på omvärlden. Det mest utmanande är att inte gå in sina gamla familjemönster som jag anser destruktiva. Inte låta mitt hektiska liv resultera i en stressad vardag som påverkar mitt barn negativt.

4. Vad gör ni för att hålla ihop i relationen?

Pratar, tar upp konflikter när de väl uppstår och försöker förstå vad som sker i vår dynamik. Inte vara långsint. Gå varandras till mötes i önskemål om livsval. Skapa utrymme för varandra för egna intressen. Ha sex trots att vi är trötta. Eller åtminstone hångla. Skaffa barnvakt så att vi kan gå på dejt.

5. Låt säga att du får fyra timmar själv, vad gör du då?

Tappar upp ett bad, tänder ljus. Eller går på yoga och bastar efteråt.

2 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *