Morsornas adventskalender – lucka 6

24172288_10154881349191143_1392698474_n 24197045_10154881349251143_901794564_o
Dagens morsa är Linda Hanebrant som jag delat församling med sedan 2003, då hon och hennes man och två små barn flyttade hit från Småland.
År 2008 började vi på lärarutbildningen i Malmö tillsammans och blev genast brutalt tajta efter daglig pendling där ytliga samtal plötsligt blev till djupa. 
Linda alltså, hon alltid har något vist att säga, även om hon själv inte vet det. Hon är lyhörd och kunnig och tar tid att lyssna och uppmuntra. Hon har dessutom lärt mig massor om livet som gift, att ha småbarn och plugga som morsa.
Nu för tiden är vi inte lika tajta kanske, men jag har inga som helst problem att dela med mig av livet till Linda ändå. Det känns som att vi tack vare vår tajta tid tillsammans på lärarhögskolan har något special bound – and I like it!
1. Namn, familj och sysselsättning.
Linda Hanebrant, 39 år, gift med Mats sedan -99, fyra barn. Elias 16, Elsa 14, Nathanael 13 och Nathalie 11. Jag arbetar som SFI-lärare i Landskrona.
2. Vad brinner du för just nu?
Just nu brinner jag för att utveckla min svenskundervisning för att passa illiterata och basilliterata – alltså människor med ingen eller kort skolbakgrund som kommer från olika länder i världen.
3. Vad är det bästa och mest utmanande med att vara förälder?
Det bästa är att se barnen utvecklas och växa som individer. Det allra bästa är att kunna sitta ner och samtala om livet och om tron på Gud. Det är så otroligt givande och en förmån att få vara en del av barnens liv och deras berättelse. Det som är mest utmanande är att vara en förälder som uppmärksammar och ser alla mina barn på de sätt de behöver bli bemötta-att ge dem den tid de behöver utan att någon av de andra barnen blir försummade.
4. Vad gör ni för att hålla ihop i relationen?
Vi har alltid prioriterat tid tillsammans. Redan när barnen var små såg vi till att de kom i säng tidigt, så att vi hade kvällen för oss själva. När barnen blev äldre gick vi promenader eller tog en fika någonstans bara för att vara själva. De senaste åren när barnen klara sig själva längre stunder, har vi börjat träna tillsammans 2-3 gånger i veckan. Jag har alltid varit noga med att hålla mig hyfsat snygg för min man – för att vara attraktiv. Vi gör roliga saker tillsammans och åker i väg på kortare resor – som man kan tänka på i stunder då allt inte är solsken och regnbågar. Vi har alltid pratat mycket med varandra om allt möjligt. Jag tror att det är det som är nyckeln – att inte sluta prata med varandra. Man ska heller inte tänka att ”gräset är grönare på andra sidan staketet”… I stället för att avundas grannens gröna gräs, gödslar jag mitt eget.
Sexet är viktigt också – ha sex så ofta som möjligt – även du inte alltid är supersugen – det är bra för förhållandet.
5. Låt säga att du får fyra timmar själv, vad gör du då?
Jag är en riktig hemmagris så jag kommer troligtvis slänga mig i soffan, chilla och läsa en bok samtidigt som jag äter en hel del choklad.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *