Morsornas adventskalender – lucka 9

24169695_10155100660361966_892344353_oI lucka 10 möter vi Jennifer Jansson. Det här är min moster faktiskt, det är lite roligt då vi är närmre i ålder än vad hon och min mamma är. Jennifer har ju liksom alltid funnits i mitt liv. Och under väldigt många år bodde hon med sin familj utomlands, men vi har alltid haft mycket kontakt. Min kära moster (älskar att säga det eftersom hon själv tycker att jag får henne att låta så gammal, haha) har alltid brytt sig om mig på ett väldigt speciellt sätt. När jag inte hade råd att gå på studentbalen skickade hon pengar till biljetten och köpte en balklänning i USA (där de bodde då) åt mig. När jag precis blivit dumpad och bara ville fly landet, ordnade hon en au-pair-plats åt en bekant i Frankrike och sedan chattade vi varje dag om min hjärtesorg men också det roliga livet jag fick uppleva där nere.
Hon ger också visdom, och jag har märkt att det inte bara är till mig, då en kär vän till mig tog min mosters visdomsord i exempel för inte så längesen. Det är härligt. Det är också så himla fint att ha dem så nära som de är nu, från Linköping till Genéve till Chicago och nu är de minsann bosatta 17 minuter från oss, och det är underbart!
1. Namn, familj och sysselsättning.
Jennifer Jansson gift med Andreas sedan januari -97. Tillsammans har vi tre barn: Noah 15, Albin 13 och Emma 12. Jag är specialpedagog på en mellan-och högstadieskola i Lund.
2. Vad brinner du för just nu? 
Just nu brinner jag för att bli ännu bättre på att hjälpa elever som inte annars lyckas i skolan!
 3. Vad är det bästa och mest utmanande med att vara förälder?
Det bästa med att vara förälder är att se sina barn utvecklas till egna självständiga individer och inse att man inte helt misslyckats som förälder även om det känns så ibland. Det mest utmanande är att alltid vara en förebild! Att veta att man alltid har andra individer som ser upp till en, det är en utmaning!
4. Vad gör ni för att hålla ihop i relationen?
Vad vi gör för att hålla i hop relationen? Tycker du jag ska svara på det? Haha! Men förutom det, så pratar vi med varandra om saker som inte alltid har med barn och familj och göra, vi ber ofta varandra om råd när vi står inför olika saker i livet, det är utvecklande för relationen att diskutera saker som inte har med vardagslivet att göra-också.
5. Låt säga att du får fyra timmar själv, vad gör du då?
Jag läser gärna, skönlitteratur och bibeln!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *