Morsornas advetnskalender – lucka 16

IMG_0262

I dagens lucka träffar ni Jenny. Hon är en nyfunnen vän till mig men har gjort väldigt stort intryck i mitt liv. Det hela började med att hon gav mig och min man så mycket pepp för att vi tagit hand om hennes barn på läger en massa år. Det ”slutade” med att jag drog med henne på läger och där blev vi vänner!
Hon är så sjukt imponerande eftersom hon brinner för mycket viktiga saker i samhället, har stenkoll på allt också och faktiskt gör något åt det. Hon är dessutom en riktig teaterapa och har under höstterminen värvats in i söndagsskolverksamheten av och med mig och vi har haft riktigt roliga söndagsskolstunder tillsammans. Knäppa – men roliga!
Jenny är också så himla cool för att, ja, hennes jobb är att vara CHEF (ah jag är så imponerad). Dessutom roddar hon familjeliv på hög nivå med tre tonårskids och ett samhällsengagemang utan dess like.
Jenny, det finns ingen som du! Stay cool.

1. Namn, familj och sysselsättning.

Jenny Wendle, jobbar som Stabschef på Skånes universitetssjukhus. Är gift med Björn och vi har tre barn – David 18, Lukas 14 och Anna 11.

2. Vad brinner du för just nu?

Jag har precis fått ett nytt jobb så just nu snurrar mycket tankar och engagemang runt det. Annars handlar mycket om barnens liv och aktiviteter. I vår familj betyder det – fotboll!

IMG_0176

Jennys tre barn; Anna, Lukas och David

3. Vad är det bästa och mest utmanande med att vara förälder?

Det bästa är att få vara med och se barnen utvecklas i sina personligheter och egenskaper. Att få gå bredvid dem när de hittar sin väg! Det svåraste hittills är att ha stora barn som jag inte kan skydda mot sådant som är svårt och gör ont. Jag kan just bara gå bredvid – de måste själva göra sina val och utkämpa sina fighter.

IMG_0360

4. Vad gör ni för att hålla ihop i relationen?

Det har varit olika i olika perioder. När barnen var mindre satt vi alltid tillsammans och kvällsfikade när de somnat. Nu somnar vi ofta före barnen så vi har inte den tiden för oss själva naturligt. Nu brukar vi istället ta promenader tillsammans för att hinna umgås i vardagen bara vi två. Kortare på vardagskvällar och lååånga på helgen. Och så har vi alltid försökt åka iväg en helg ett par ggr per år. Behöver inte vara något stort eller långt bort – bara komma iväg och vara tillsammans.

5. Låt säga att du får fyra timmar själv, vad gör du då?

Jag hade nog först börjat baka för det tycker jag är kul! Antagligen flera saker samtidigt. Och medan degarna jäser sätter jag mig i soffan med en kopp kaffe och tittar på en tv-serie, gärna en brittisk kriminalserie av något slag.

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *