Morsornas adventskalender – lucka 18

Idag ska ni få träffa Elisabeth Landerholm. Vi bor nästan grannar och har båda tre pojkar i ganska samma åldrar. Jag och Elisabeth är trots många yttre likheter väldigt olika som personer. Trots det så har vi funnit varandra på ett speciellt sätt. Som att vi har en genuin grundrespekt och kärlek för varandra. I mitt messenger-feed ligger hennes namn som nummer två, efter Christian. Vi frågar varandra om stort och smått i vardagen och hjälper varandra att se olika saker och utmaningar med varandras blick. Elisabeth har varit hemma-förälder fram till nu och familjen har verkligen prioriterat det nära föräldraskapet framför ekonomi på ett föredömligt sätt.

Just nu håller Elisabeth på att starta eget företag och hon har en spännande idé om att ge sina inredningsdesigner-skills till vanliga människor. Hon ger inköps och inredar tips via nätet, och först efter att ha mailat bilder på sitt rum och på vad man önskar så skickar hon en offert. Värt att prova, för den som liksom inte känner att den får till det hemma. Hon är dessutom väldigt medveten om etiska och rättvise-aspekter så hon tipsar om vettiga produkter och företag. Du hittar hennes hemsida här.

Elisabeth L

Elisabeth Landerholm, tre barn och mannen Petter

Vad brinner du för just nu?

Just nu och under en längre tid tillbaka brinner jag för barn och vuxnas rättighet att få vara sig själva. Blyga, känsliga, framåt, busiga, hemmakära, kreativa. För föräldrars rättighet att göra det som är bäst för deras barn, inte vad som är mest pk.

Vad är det bästa och mest utmanande med att vara förälder?
Det bästa och mest utmanande med att vara förälder är all kärlek mellan mig och barnen. Att se och bekräfta varje barn för vilka dom verkligen är och att hitta och tillvarata ögonblicken då jag och barnen har riktigt roligt ihop.

Vad gör ni för att hålla ihop relationen?

Vi sätter varandra i främsta rummet, alltid. Vi ser varje kväll när barnen somnat som datenight❤️fast hemma.

Låt säga att du får fyra timmar själv, vad gör du då?
Antingen städar jag på mitt megapedantiska sätt och då är jag oftast ganska ilsk. Eller, så målar jag med akvarell.

 

 

 

3 kommentarer

  1. Så fint att läsa om dig. Såå fin din hemsida har blivit! Det har varit och är så roligt att få följa din resa i dina drömmar och visioner som egenföretagare. Jag tror på dig!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *