Sevärda tips om systrarna, morsorna och kvinnorna

Här är två tips om kvinnorna som gått före från en post-intensiva-skol-dagar-extrem-trötthets-dimma-jennie. 

Tänk vad kvinns och systrar kämpat och fortfarande gör. Se denna film och tv-serie så får du skratta, gråta, bli inspirerad och utmanad att fortsätta på den goda vägen för ett jämställt och rättvist liv för dom som kommer efter oss!

Suffragetterna

”Ett spännande drama om fotsoldaterna i den tidiga brittiska feministrörelsen, kvinnor som tvingades under jorden i en farlig katt-och-råtta-lek med en allt mer brutal statsapparat. De var villiga att förlora allt i sin kamp för jämlikhet – sina jobb, sina hem, sina barn och sina egna liv. En av dessa kämpande kvinnor var unga mamman Maud.”

I rollerna: ses bl.a. Helena Bonham Carter och Meryl Streep,

Finns på SVT play t.om. den 26/3.

11717569-1616402855311208-3751114072543089524-o-2-jpg

 

Den fantastiska historien med Berg och Meltzer

En tidsresa med mina absoluta favoriter i TV-rutan: Berg och Meltzer. Nu undersöker dom hur kvinns haft det genom tiderna, så gött med ett historieprogram utifrån kvinnans perspektiv. Och så lär det ju bli rätt kul också!

brgmeltzersaaajy-LARGE

4 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *