Mitt bästa nyårslöfte någonsin

Jag vill minnas att jag aldrig berättade för er om mitt, eller rättare sagt, vårt nyårslöfte. Vi, jag och min man alltså, bestämde nämligen att vi skulle se en film i veckan. Jag vet. Ett ganska ouppnåeligt mål.

Men såhär började allt. 

Jag är en sådan rastlös människa. Jag har aldrig gillat att sitta ner och titta på film eller serier. Jag tröttnar otroligt fort på serier och det är så tråkigt tycker jag! Jag tänker alltid att det finns något roligare att göra eller surfa på någonstans.
På jullovet tvingade dock Emanuel mig till att faktiskt sitta ner och titta på någon film eller två. Och jag insåg att det var så HIMLA TREVLIGT.
Orsak nr 2 var att jag har väldigt svårt att varva ner på vardagarna. Men jag kan vara väldigt, väldigt trött.
Anledning nummer tre är att vardagen också kan kännas lite trist. Och att den helt enkelt behövde piffas upp lite.

Såhär bestämde vi.

En vecka bestämmer jag film, nästa vecka bestämmer han. Vi har inte en fast dag, men försöker med onsdagar. Om vi inte kommer igång i tid eller orkar, försöker vi se den på helgen. Nu har det gått ett par veckor där vi inte sett någon film, men det gör inget. Ikväll ska vi dock slå oss ner i soffan med godis och godricka och se på Ghostbusters, den kvinnliga versionen. Den har jag valt.
Reglerna är också så att man måste se hela filmen, även om man tycker att den känns tråkig. Det jag också tänkt på är ju att jag kan tycka att jag slösar en kväll. Men när jag vet att vi kommer se en ny film nästa vecka så känns det plötsligt okej.
Sedan skriver vi också upp alla filmer och ger betyg.

Vi har hittills sett filmer som ”Eat, pray, love”, ”The Shack”, ”Fever Pitch” och ”Fantastic beasts and where to find them”. Jag hade aldrig valt en av dessa filmer i mitt gamla liv. Men nu, i mitt nya, nu kan jag äventyra och prova lite olika. Det är jättekul! Prova vetja!

/Filippa

6 kommentarer

  1. Så bra tips! Jag älskar uppstyrda grejer! Vi ser en del film men det svåra är att vi alltid kommer på att vi vill det och sen inte kommer på vilken film. Men med detta upplägget gissar jag att man funderar ut en bra film innan det är dags. Det måste vi testa.

  2. Kul grej! Känner igen mig i Elisabeths kommentar. Filmtips tack! Såg fyren mellan haven häromdagen – väldigt fin, och kul med Alicia wikander, men känslosam.

    1. Den har jag inte vågat se. Hua. Alltså, när vi kör denna grej så bara tar vi nån film vilket blir så befriande! Det gör liksom inget att den är dålig för det kommer en ny nästa vecka ? och när emanjel väljer blir det ju oftast något jag aldrig skulle valt, vi har väldigt olika smak. Ändå kan det bli en riktkgt riktigt bra filmstund!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *