Myror och hjältar

 

En av mina favoritbarnböcker är Alfons och soldatpappan. Den tar upp viktiga frågor utan att skriva på näsan och den öppnar upp för bra samtal med barnen. Bilden som är kvar i en efter läsningen är den av myran. Myran som fortsätter streta och gneta och bygga bo, mitt under brinnande krig.

Den bilden har levt i mig senaste veckan. När jag bland annat tänkt på er, alla våra läsare. Vad många myror som finns där ute! Som uthålligt kämpar vidare. Dag för dag. Med att vara goda föräldrar, ansvarstagande medmänniskor och som finns på plats på massor av olika platser i vårt samhällsbygge. Som fortsätter kämpa på skolor, förskolor, äldreboenden, sjukhus, kyrkor, företag, myndigheter – ja varhelst ni finns! Och oavsett hur mycket ni ”bidrar” rent samhällsekonomiskt. Myror kan också vara sjukskrivna och trötta – det gemensamma är att de fortsätter hoppas och tro på det goda – trots allt.

Igår såg jag den omtalade dokumentären om Mukwege – läkaren som kämpar för kvinnors rättigheter i Kongo. Där blir den här bilden så brutalt tydligt. På en plats där det finns så många som bara bryter ner och river sönder – så fortsätter Mukwege att bygga upp, att tro på det goda.

Idag vill jag ropa hurra för er! Alla ni som inte ger upp. Som fortsätter hoppas på att ljuset kommer att segra och att det är värt att plantera ett träd idag även om världen skulle gå under. Fortsätt kämpa! Hang in there! Det ni gör är oersättligt. Fortsätt se det goda i människor, fortsätt säga nej till ondskan och själviskheten. Ni är alla hjältar (och myror!).

4 kommentarer

  1. Jag hörde en så bra predikan i söndags som passar in på ditt inlägg. Om att bygga upp andra och sätta andra före och låta andra få visa sina gåvor, inte att en själv alltid ska göra allt. Tycker det är så himla viktigt att tänka på! Och heja alla som verkligen gör det, och så kämpar överallt. Det behövs så mycket gott i den här världen, alltså.

  2. Å tack för er fantastiska blogg! Blir så uppmuntrad rätt in i min vardag:) Fortsätt göra det ni gör, ni sprider hopp och tro på ett underbart sätt. Gillar att ni delar med er av såväl livets goda samt livets svarta och allt som ryms däremellan på ert unika och personliga sätt. Var välsignade!!!

    Kram Ida

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *