Please share! Hur gör ni i vardagen?

Det var såhär att jag skrev ett inlägg för ett par veckor sedan, om olika prioriteringar. I livet typ. Och en av våra otroliga härliga bloggläsare skrev en kommentar som jag inte kunnat sluta tänka på. Hon skrev att hon har en ledig dag i veckan, då hennes barn är i skolan och hon själv städar, handlar och gör sådana där tråkiga måsten. Jag bah… VILKEN IDÈ!!!!! Och nu går jag själv och klurar och funderar hur jag ska kunna göra på ett liknande vis.

Då slog mig tanken. Förmodligen sitter såååå många bloggläsare på himla bra lösningar för vardagen. Grejer som verkligen funkar för er! Jag tänker att alla får dela med sig här nu. Vad är det som gör att er vardag känns bra? Smidig? När funkar det och vad är det som funkar? Dela nu bara de bra grejerna, de dåliga kan vi ta en annan gång!

And spread the love här, för jag vill verkligen höra och är helt hundra på att det sitter fler läsare som tar in nya tankar och erfarenheter. Come on!

17 kommentarer

 1. Jag veckohandlar på nätet! Det sparar mkt tid för oss!
  Jag tränar själv medan sönerna har aktiviteter.
  Att börja springa istället för att köra gruppträning. Det sparar mkt tid!
  Ibland förbereder jag två middagar på en gång för att hinna springa direkt när jag kommer hem o slippa lägga den tiden på matlagning.
  Enkel mat i vardagen, det är okej att sänka ribban. Piroger o pizza från frysen är en bra o snabb lösning när tiden inte finns.

 2. Jag jobbar skift vilket ger många lediga vardagar, så på förskoledagar finns gott om tid att fixa/handla/stöda etc. Kanske inget guldtips eftersom det inte funkar med alla jobb…

 3. Vi ger barnen en stund då de får önska vad de vill göra själva tillsammans med en förälder. Detta kan ta runt 20 minuter. De fyller då på sin ”kärlekstank” och blir mer glada och harmoniska övrig tid. Söndagar är det kyrkan och sedan ledig familjetid, antingen själva eller med goda vänner.
  Vi kan ha ganska fullt upp i vardagen men denna prioritering lönar sig verkligen och gör det lättare att få allt annat att flyta på.

 4. Håller med tidigare person, handla mat på nätet är kanon. Extra skönt när man bor i lägenhet att någon annan ber upp matkassarna.
  Följer Bettans måndagstips och tränar med youtube hemma när barnen har somnat.
  Lyssnar på radio samtidigt som jag gör något praktiskt, fåt lite koll på nyheter/lyssna på predikan/podcast samtidigt som något blir gjort.

 5. Handlar mat på nätet
  Handlar f ö typ allt på nätet istället för att gå på stan
  Städhjälp varannan vecka
  Barnflicka/farmor som hämtar typ en gång per vecka (så man hinner jobba klart
  Mackor t middag någon gång per vecka
  Kör också podcast samtidigt som hänger tvätt

 6. I mitt hushåll så är några otroligt förenklande saker att:
  * Träningen ligger 1 trappa ned från jobbet, så jag går dit direkt, försöker speciellt göra det när jag slutar tidigare än vanligt- och tränar. Mycket gott för då blir träningen de fakto av =)
  * Jag handlar det som är på extrapris, lagar abnormt mycket mat på detta på en gång. Lagar ibland det jag ska äta nu och samtidigt en annan rätt som jag fryser in i 2-dagarsportioner. De sistnämnda tar jag upp och tinar samma vecka eller nästkommande, och har med till jobbet/ lägger in i min kyl på morognen så att jag har klar middag på kvällen. Försöker använda maten inom 1 mån typ, så att inte alla näringsvärden hinner dimpa i botten. HEELT klart en kvalitetsförbättrare i mitt liv, sedan jag började med ”freezer cooking”, en vackert ord för ovan beskrivning.
  * Har städdag på tisdagar (nåja, jag försöker iallafall) och då är det så mycket roligare att komma hem resterande vardagar till ett rent hem. SÅ att vardagen blir trevlig också, inte bara de ”lediga” dagarna ( i mitt fall helgen).
  * Ptja, det var nog vad jag har att bjuda på just nu.
  Lövv och tack för en go blogg.

 7. Det som underlättat enormt mycket här hemma, är Familjekalendern. En väggkalender där varje person har sin egen kolumn. Där skrivs ALLT in; vabb, tandläkartider, kalas, möten etc.

  Jag har oxå alltid nödlösningar hemma när det gäller mat, sånt som går fort att fixa till. Kanon när tiden är knapp, orken är liten & magen kurrar; pulvermos, korv, snabbmakaroner,,pizzabitar att värma i micron, fil & flingor, korv med bröd, soppa på burk mm.

  Och till sist; var sak har sin plats. Allt från virknålar till plåster till ensamma strumpor utan hälft. Allt har sin plats och man behöver inte vända upp o ner på allt för att hitta?

 8. Hej Hej
  Har gått och funderat på detta inlägget från och till hela dagen. Fastnade i det du skrev i inledningen om att vara ledig en dag i veckan för att göra städa, storhandla osv… Jag kunde inte släppa det. Måste bara problematisera det hela ala feminism och jämställdhet. Jag tycker det är ett ypperligt förslag om (förutsatt att mab lever i en parrelation) turas om att ta en ledig dag för att utföra dessa sysslor. Men att endast kvinnan (eller mannan) ska gå ner i arbetstid för att ”jobba gratis” hemma för att den andra partner i sin ska jobba heltid och inte ta ansvar för dessa saker på sina lediga dagar blir för mig tokigt. Praktiskt javisst, men samtidigt så problematiskt. Här pratar med sänkt pension mm. Svårt att sätta ord på vad jag tänker men det gnager liksom i mig.

  Tack för en i övrigt bra blogg!!

  1. Åh, jag håller helt med dig! Hos oss är det just nu mannen som gör det mesta, även om jag tror jag lägger mest av tankeverksamheten på saker. Han jobbar också mindre % så det är väl rimligt. Det är svårt att förhålla sig såklart. Vi tänker just nu såhär, att vi har varsin dag vi slutar supertidigt, och på de dagarna gör vi något hushållsaktigt, nyttigt, för att slippa lägga massor tid på helgen när vi är alla tillsammans. Men bra ämne! Det kommer mer tankar från oss snart gällande jämställda hem 😉

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *