Småstadskärlek

Nu är det barnfria påsklovet slut. Barnen har hämtats i Stockholm och vi fick låna svägerskans lägenhet i söderort för att ha några dagar i hufvudstaden. Men jag kände verkligen att min tid i Stockholm är förbi.

Så stort ohanterligt och oändligt  med intryck. Inte min kopp te. Kul att gå på museum med ungarna men sen direkt hem till lägenheten och tacomys. Min hjärna och ångestnivå lämpar sig inte för storstäder. Det var kul att bo i Stockholm när jag var 20-ish och ville vara radikal kristen i händelsernas centrum. Men nu, 15 år senare känner jag mig mycket mer bekväm och hemma här i Alingsås. Nära till sjöar, salta bad och en hanterlig stadskärna med lugnt tempo. Lagom är bra.

IMG_5354

 

Igår när våren äntligen kom då cyklade vi ner till stan tog en glass och sen cyklade vi hem igen. Småstadskärleken i mitt hjärta växer till. Nu har vi bott i storstad, studentstad och landsbygd. Men småstad alltså, det måste ju vara framtiden ändå!

Var är det bäst och bo tycker du? Eller är olika platser rätt olika tider i livet?

4 kommentarer

  1. Jag vill gärna bo i en stad med bra kommunikationer och service på nära håll. Jag gillar inte att köra bil eller att behöva gå långa vägar i dåligt väder eller ”anstränga mig” för att ta mig ut på något café/liknande. Nu bor jag i en storstad med 2 km till jobbet och dagis och 2,5km till stadskärnan. Förbi vår lägenhet går det bussar oftare än var 5:e minut. Känns helt rätt för mig.

    1. Skönt att bo ”rätt”. Uppskattar också enkelheten med staden att hitta på och ta sig ut till olika grejer.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *