Draghjälp med träningen

Med ett psyke och en ork som går upp och ner har träningen blivit synnerligen sporadisk i vinter. För övrigt en absurt lång vinter som nu äntligen har förlorat greppet – Hurra! Våren är här och då smyger orken upp några pinnhål, alla fall funkar det så för mig. Dessutom blir jag sugen på att snöra på löparskorna för att ge mig ut på dom nysopade, grusfria, gatorna.

Men lika snabbt som denna ork har smugit sig på, så kan den liksom en dagslända plötsligt dö och försvinna bort i glömskan. Därför vet jag att jag behöver någon typ av draghjälp för att hålla i och hålla ut. Ett år anmälde jag mig till ett lopp, ett annat år följde jag ett löparschema för att komma upp till längre distanser och i år har jag laddat ner en träningsapp: Försvarsmaktens träningsklubb. Jag vet att det låter ashårt och militäriskt men jag lovar att appen är superbt bra och gratis!

fmtk
https://fmtk.forsvarsmakten.se

rygglöpning

Det finns pass och träningsprogram för alla ambitions- och orkesnivåer. Från ”kom-igång-för-att-lyckas-med att-springa-5-kilometer” till ”värsta-tuffa bootcamp-passet-på-1,5 timma-krälandes-i-lera” (!) Jag tycker särskilt mycket om att det går att välja pass utifrån hur mycket tid du har. Min akilleshäl är styrketräningen, jag tycker verkligen det är tråkigt. Men jag vet att det är bra och att jag behöver det för jag får lätt spänningshuvudvärk och ont i axlarna. Så nu när jag sitter och pluggar, tappar koncentrationen och behöver ett break kan jag knappra in ett styrkepass på 10 minuter i appen ställa mig upp och så kör jag det. Inget ombyte, ingen rumsförflyttning och träningen blir av!

För mig funkar detta toppen. Nu är enda bekymret att det börjar bli hål i löparskorna. Så alla löpar- och träningsnördar därute; Hit me med ert bästa skotips!

kvällssol

Nu ska jag ut och springa i vårvärmen, 18grader och sol här i Alingsås idag!!

 

7 kommentarer

  1. Alltså gå till en bra affär med löparskor! Alla behöver olika. Själv kör jag asics gel kayano 24 o är supernöjd! Men de är dyra…

  2. Håller med, gå till en affär där de är riktigt bra på löparskor och provspring på band! Själv har jag provat många olika märken men gillar Asics bäst. ÄLSKAR en lite lättare löpsko som heter Asics DS Trainer, skönaste skon jag ägt/äger.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *