En hälsning från oss!

IMG_4468

Jag tänkte att det var dags för en uppdatering från familjen. Jag tycker det är så fascinerande, fantastiskt och häftigt att få sitta på första parkett när en människa (tre!!) växer upp och blir en egen liten person.

Innan jag fick barn tänkte jag så mycket mer att de var som oskrivna blad. Man jag har insett att det står rätt mycket där från början faktiskt! Och så samtidigt kan de utvecklas och förändras så mycket från vecka till vecka att det kan kännas vanskligt att för mycket säga ”han är så och så” för man vill ju ge dem rum att fortsätta förändras och ändras!

IMG_3915

Det är fortfarande högintensivt i vår familj. Det händer mycket hela tiden. Och barnen är fysiska och på varandra mycket.

30849337_10160697475180713_1842721560_o

Men det har hänt något de senaste månaderna, dynamiken har förändrats och det är inte lika många konflikter som för en kort tids sen. De där små hålen då de leker fint tillsammans har blivit längre och det gör hela skillnaden. Vi har börjat andas lite längre ner i lungorna och axlarna har sjunkit något.

IMG_3905

Sixten har hunnit bli 6,5 år. Och den där sexårs-fasen oj! Det var något helt nytt för mig som förälder. Precis när man började känna att man visste hur det funkade, så kom någonting helt nytt. Ja det var mycket känslor och det var så tydligt att det handlade om att gå från att vara ett litet barn till att bli ett lite större barn. Vi känner oss ute på andra sidan nu efter några månader av en genomharmonisk pojke. Som lärt sig läsa, längtar på helgen efter skolrastens lekar och ger sig iväg och cyklar till bästa kompisen på egen hand.

30825762_10160727913665713_227866966_o

Vår Ture fyller 5 år om exakt en vecka. Och ja, vad ska man säga? Det är aldrig tråkigt att leva med Ture i sitt liv. Det är eld och hav och fyrverkeri. Eller rättare sagt glittrande ögon, sprudlande skratt, blixtrande ilska massor av bus och nya lekar hela tiden. Ture är störst på sin förskola och har hela tiden ett gäng mindre barn i hasorna. Därför har han börjat längta efter 5-års verksamheten som finns här i samhället och få känna sig stor.

30942169_10160727915275713_1058171752_o

Och så har vi Bo som nu är 2,5 år och alldeles precis börjat hävda sig riktigt ordentligt. Jag tycker det är så mycket enklare att gå igenom sådana faser när man gjort det förut. När första barnet plötsligt börjar vägra somna på kvällen, ja då rubbas hela familjen på nåt sätt. När trean gör det så är det bara, ryck på axlarna och köra på. Hans trots kan ju inte ändra familjens nu invanda rutiner och sätt, det är bara att inordna sig liksom. Bosse är även med sin starka vilja en alldeles ljuvlig liten person. Han spexar, sjunger och är väldigt bra på att sitta länge och göra finmotoriska grejer.

Tänk att man får vara med va! Vilken gåva!

 

 

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *