Take action!

imyc_3_fashion revolution

Den här veckan är det Fashion Revolution Week. Igår för fem år sedan rasade en klädfabrik i Bangladesh och över 1000 människor dog. Varför? För att vi i västvärlden skulle kunna köpa ÄNNU billigare kläder. Det är det som är sanningen och den här veckan finns massor att se för att bli mer upplyst, främst på sociala medier. Följ hashtagen #imadeyourclothes för att få läsa om vilka som faktiskt gör våra kläder. Eller ställ frågan till de stora klädföretagen under hashtagen #whomademyclothes.
Jag tycker det här är så HIMLA viktigt och jag hoppas att fler får tankeställare. Snälla, fundera innan du bara går och shoppar kläder. Det finns faktiskt saker vi kan göra.

Take action! Och läs mer.

/Filippa

2 kommentarer

  1. För några år sedan läste jag romanen ”Innan stormen tar oss”, av Helena Thorfinn, som handlar om ett svenskt par som flyttar till Bangladesh för att jobba med bistånd via ambassaden. Där får de på nära håll se några av de människor som syr kläder. Mycket intressant, tänkvärd och läsvärd bok!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *