Vad är väl en 9-årig bröllopsdag?

I onsdags firade de häringa tonåringarna 9-årig bröllopsdag. Okej, vi var inte tonåringar. Men seriöst! Nio år är kanske inte så mycket för världen, men kolla så unga vi var!

Ibland vill ni läsare höra om hur vi tre bloggare håller ihop våra äktenskap. Alltså, de tre olika äktenskap vi ingår i. Väldigt vad svårt att skriva det här utan att det blir major syftingsfel!!! Hoppas ni fattar.

Det tycker jag själv alltid är himla roligt att höra faktiskt. Så nu ska ni få läsa som aldrig förr!!! …. … ….

Precis som att jag tror att jag är någon expert liksom. Det är jag verkligen ej!

Men i veckan blev jag lite gnällig. Jag tror det var dagen efter vår bröllopsdag, för på själva dagen var jag ganska trevlig. Men gnällig blev jag sedan och sa till min äkta hälft:

– I sommar ska ju vi vara lediga JÄTTElänge tillsammans. Alltså. JÄTTElänge (just rub it in ya faces). Och då tänker jag att vi kommer bli sura på varandra för att typ, jag inte har diskat undan, jag inte har plockat undan, eller ja, gjort något vettigt alls faktiskt, och så kommer du hem kanske och blir irriterad på mig för att jag… inte plockar undan.

Här står min man tyst en stund. Ungefär som att han fått höra att världen kommer gå under redan i nästa vecka och vi verkligen behöver en krisplan. Han svarar:

– Men du! Då får vi ta till vår superkraft!!!

(Han säger detta lite vääääl entusiastiskt).

– Okej. Som är…?

– Kommunikation! (Helt ärligt är min käre make i princip aldrig mer uppspelt än en gammal grammofon så detta är ganska unikt). Vi är ju bäst på att prata! Då kan du säga ”älskling, jag SKA ta disken, jag ska bara ligga och läsa på kökssoffan en timme till, men jag SKA ta den” och då blir ju inte jag sur för du ska ju ta den!

(Jag vet att det låter som att jag aldrig tar undan disken och det är… kanske sant, men ibland händer det faktiskt!).

Sakta men säkert inser jag varför vi haft nio ganska smärtfria år. Vi är ohemult bra på att prata med varandra. Och det är faktiskt något jag gärna skryter om. Ni anar inte hur många onödiga konflikter vi sluppit tack vare att vi alltid bara säger saker istället. Det är bra det!

Och det får bli dagens äktenskapsråd. PRAAATAAAA (och ha massa sex! There – I said it!!).

Hejdå!

/Filippa

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *