Elisabets fantastiska mathelg

Jag är en riktig foodie. En sån där som tänker på mat, iallafall på något plan, nästan hela tiden. Och när jag väl äter, då både njuter jag men jag analyserar också smakerna. Inte på något överdrivet kritiskt sätt, utan främst med nyfikenhet och glädje.

Oftast gör vi samma gamla mat, vecka ut och vecka in. Men så, då och då faller inspirationen på! Och denna helgen var sådan. Jag gjorde tre riktigt roliga rätter, tre kvällar i rad.

 

matbild

I fredags blev det ”mexikansk halloumiburgare med picklad lök, avokado och koriander” – hur gott låter inte det?! Det var precis så gott. Och det var förra årets favorit vi körde igen. Tack Jenny Lundqvist för tipset.

Och ni vet väl att ni alltid alltid ska steka halloumi-osten hel, som en stor boll. Det blir SÅ mycket godare!

matbild3

Lördagens anrättning pintrestade jag mig fram till – därav den lite knasiga länken. Räkor i kokos och jordnötsås-thai. Det var ganska många knasiga ingredienser som jag bytte ut men helheten blev fräsch och kryddig och snabblagad.

 

matbild 4

Söndagens rätt var den mest pyssliga och den blev jag bjuden på av min vän Elisabeth på valborgsmässoafton och var bara tvungen att få äta igen.

matbild 5

Det är en italiensk auberginegratäng som heter Melanzane alla parmagiana och som främst innehåller aubergine och massa god tomatsås och ost. Vad kan gå fel liksom?

matbidl 6

Som tur var kom min mamma på besök så jag fick bjuda någon som uppskattar grönsaker på maten.

Ja, bra mathelg alltså. Nu får det bli pasta och färdigmat ett bra tag framöver för att kompensera! Och ni som undrar om mina barn åt något av det här så är svaret förstås nej. De kände att det var alldeles för lite E-ämnen för att passa deras finsmakande tungor…

7 kommentarer

  1. Haha! Vad är det med dom egentligen? De små liven ”älskar broccoli” men så helt plötligt passerar de en gräns och så plötsligt är det bara pasta och ketchup som gäller. Heja oss när man orkar laga annat – gott! Tack för inspon!!

    1. Ja det där liksom. Att de som småbarn äter allt det där men sen plötsligt går det inte längre!

  2. Känner igen det där, minstingen valde i söndags kväll att varken äta tacopaj vi andra skulle ha eller smörgåsarna som var framme, då hon hittade vetekakor i frysen. Knappast sa mamman jag tänker inte plocka fram nya mackor när det finns mackor framme. Varpå dottern valde att gå och lägga sig istället.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *