Ge det vidare

Vad är det finaste, vackraste, största en kan få vara med om? Nej, jag tänker inte på att få barn. Senaste veckan har jag funderat mycket på det här med att få leda en människa till en tro på Jesus. Att få följa någon ta det steget och sedan få gå bredvid och tillsammans ta de första stapplande stegen som en lärjunge. Och få se hur en tro får växa sig stark och mogna och bli något som bär igenom allt.

Att få vara med och vinna människor för Jesus. Det är något helt centralt i den kristna tron, men något som ofta fått en undanskymd plats i våra liv. Kanske därför att det varit laddat med så mycket dåligt? Tvingande, konstlat, pressat, krävande, kärlekslöst och manipulerande.

Men vet ni? Jag tror det är tid för någonting nytt nu. Jag tror att så många människor längtar efter att få äga den tro vi fått som gåva. Som fyller våra hjärtan med hopp, som ger oss något att leva för och som bär hela vägen in i och förbi döden.

Jag har fått tro för att vi ska få öppna våra dopgravar och gå ner till våra sjöar och få döpa våra vänner och kollegor och kompisar. Det är tid för skörd!

Herre öppna våra ögon!
Hjälp oss att se att skörden är mogen.

Gör oss villiga att ge av det vi fått, dela med oss av den skatt vi funnit.
Jesus, du är det dyrbaraste vi har och vi vill följa fler, så många fler, till en tro på dig!

5 kommentarer

  1. Det här inlägget kändes så mycket du Elisabet. Jag hörde liksom skånskan klinga. ? Fint!
    Och visst har bloggen fått en lite ny design? Snyggt!

  2. Åh så bra! Det är ju det här det handlar om! Att få dela med sig…

    Spännande med pod. Jag ska lyssna noga. Och sprida vidare! Tack igen för er insats ❤

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *