Semesterrealism

Håll i hatten! Nu fylls våra flöden av hääärliga semesterbilder. Oj vad härligt alla verkar ha!

Jag tänkte nyansera bilden med lite semester-realism.

Barnen har gått sista dagen på skola och förskola och nu väntar många veckors ledigt. Ja, sån är lyxen för oss lärare. Och jag klagar inte. Nejdå! Jag njuter faktiskt av att slippa ha tider att passa och få mycket tid tillsammans.

Men… ledigt? Nja, inte så värst. Min stegräknare talar sitt statistik-säkra språk. Idag har jag i princip bara varit inomhus och tagit hand om familjen, vet ni hur många steg jag gått? 7812!

Det känns som att 75% av dagen spenderats i köket och ändå ser det ut såhär, nu kl 20:50 när barnen precis somnat! Hur kan det vara så?? Men vi sparar det till imorgon va? Vem tar skada av det här under natten?

Det känns helt orimligt men vi har på riktigt tömt 3 (!) rena diskmaskiner idag.

Ja, semester det är lika med att levla upp på marktjänsten. Så är det bara. Kämpa på alla ni andra som också har semester. =)

3 kommentarer

  1. Åh vad härligt med äkta vardags inlägg, sådär är det hos oss med. Fast i två hus! ? Vår semester kommer bestå av att renovera och få iordning i nya huset o tömma o städa gamla. Sen ska vi bygga en halv gärdsgård i sommarstugan. Men de soliga dagarna ska vi bara slappa o renovera när barnen sover….. Är planen, någon som tror vi kommer bli klara innan skolstart?

  2. TACK för detta! Tog en screenshot för att inte glömma att det inte blir ledigt i traditionell bemärkelse, men att det kan vara härligt ändå. Och alltid rätt att spara disken till nästa dag!

  3. Jag är föräldraledig med ettåring och treåring. Så jag ser fram emot makens semester, då kommer vi iaf vara två vuxna. ? Men ledig i bemärkelsen sitta ner och ta det lugnt, lär jag inte vara än på några år. Och, ja, diskbänksröran känns igen… Min treåring letar alltid i köket först, om han inte hittar mig. ?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *