Är det här livets sommar?

Vad är det här? Vad händer?!

När jag läser Elisabets senaste inlägg inser jag att ja, nu, det har hänt nu! Livet har vänt!

Vi har ju en 8-åring och en 6-åring. De har sedan vi gick på sommarlov för snart två veckor sedan varit bästa vänner (alltså jag skojar inte!). Och så har de tagit sovmorgon! Vad är det liksom?! Det har vi inte gjort på 8 år ju!!! Mäktigt. De är alltså stora nu, och klarar sig väldigt bra själva. Vi har noll rutiner (men har veeeeerkligen haft alla andra somrar!) och äter när vi är hungriga eller äter en macka istället för mat och livet bara går.

Nej, det stämmer väl inte helt. Vi har ju också gjort massor! Jag ska dela med mig lite av en sommar som hittills känns som den kan bli den bästa på år. Mycket har faktiskt att göra med att jag mår väldigt bra. Det var längesen på en sommar! Jag är så glad för det!

Mycket har nog också att göra med att jag tränar var och varannan dag nu. Jag har sprungit milen tre gånger och annars varvat med styrketräning i trädgården (med youtube) eller typ 8km-löpning. Jag menar, detta bidrar såklart till att jag fortsätter må så himla bra.

Vi har äntligen fått ordning på fröken Elmas rum. Det har varit sånt kaos för saker inte haft en riktig plats. Utrens, ommöblering och lite hyllor upp. Fint!

Fröken Elma, 6-åringen, har också lärt sig simma! Stort! Både under och över vattnet härjar hon. På bilden är hon så trött när pappa äntligen kommer i vattnet.
Det har varit lite av ett mål att hon också ska simma, då Emanuel gått till badhuset varannan onsdag hela våren, då han slutar tidigt. Det har lönat sig! Hurra!!

Sen har vi slitit! Mest Emanuel, men igår var jag med på ett hörn. Vi lassade runt 5 ton bärlager och idag (!) väntas vårt fina singel komma. Då ska det ju läggas ut också såklart, men det är nog lite lika tungt. Sedan kommer vi så småningom ha en liten parkering och lite annat piff. För att göra en lång historia kort så började allt med att våra vattenrör gick sönder och tredje gången var det liksom akut att byta… Och så blev det!

Det ska erkännas att jag i måndags höll igång aningens för hårt. Jag åkte och köpte grön färg och tänkte att jag skulle måla övervåningen någon dag. Sedan kunde denna rastlösa själ inte vänta en sekund! Jag höll på till tolv på natten och greja, vilket är väldigt ovanligt för en kvällstrött som jag. Men åh! Nu känns vår övervåning så mycket mer inbjudande! Jag vill tacka min nyfunna vän Cess för all inspiration till detta (om du läser detta Cess – kom snart hit och titta!!!!).

Idag väntas bad med kidsen medan Emanuel lassar grus, fotbollsmatchen med vänner och bio med mamsen och lite vänner ikväll. Vilken onsdag va?! Älskar sommarlovet 2018.

/Filippa

Ps. För er som tror att jag bara glider runt och har det härligt så… tror ni rätt. Jag har haft riktiga skitsomrar när man ser till mitt mående och jag njuter SÅ av att få må psykiskt och fysiskt bra i år. Därav att ALLT faktiskt är härligt! (Än så länge ;))

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *