Storyn om min trädgård

När jag visste att vi skulle flytta från Vikbolandet var en av mina största farhågor (förutom avståndet som skapades till en massa underbara vänner) att jag skulle bli utan trädgård. Trädgården var mitt andningshål, min oas och min tillflyktsplats.

Vi fick vänta länge. Ja, nästan för länge innan vi fick tag i vår lägenhet. Men via en annons på Facebook för lägenhetsbyten i Alingsås (!) fick vi till slut vårt fina boende. Jag ”råkade” slå på telefonen och koppla upp mig på det stora sociala nätverket, efter en månads uppehåll, typ en minut efter annonsen lagts upp. Mycket märkligt, tur, eller Guds ledning? Jag lutar åt att tro på det sistnämnda.

Vi tackade ja till lägenheten innan vi varit på plats och sett den ”live” men våra hyresvärdar ville gärna träffa oss, vi bestämde oss därför att den ändå vore bäst att träffas i Alingsås. Så i juli för ungefär ett år sedan klev vi in i vår lägenhet och det kändes så rätt från första stund. När jag gick in i köket såg jag enorma solrosor, dahlior och andra skönheter som vajade för vinden därute på ängen. Jag frågade vad detta var för några fina planteringar. Tänk att jag i alla fall skulle få bo nära vackra blommor och härlig natur. Men odlingsområdet som jag såg tillhörde våran bostadsrättsförening och vem som helst som bodde där hade möjligheten att få en odlingslott!

Jag fick inte bara en odlingslott, jag fick två! Det är så obeskrivligt underbart att jag har kunnat hålla igång med mitt odlande och min ”trädgård” även om det bara är några kvadratmeter stort. Att gräva, rensa ogräs, bära vatten, gödsla, så små oansenliga frön och nu slutligen skörda; För mig är det är bara glädje, ren och skär glädje.

Tack gode Gud.

 

Tomat och Djungelgurka
Dotra mi
Grönt ÄR skönt; Broccoli, grönkål, sockerärtor och jordärtsskockor samt solrosor som skymtar i bakgrunden.
Vallmoflickan
Mina ljuvliga Vallmo som jag fick på ett event med odlingsgurun Farbror Grön
Mamman med hatten i rabatten
Tagetes och luktört från världens snällaste odlingsgranne! Gul lök, tomat, frilandsgurka och squash
Tomater och ingefäran som jag ska försöka att odla när den skjutit skott…
Gul lök, brytbönor, sockerärto, potatis och squash samt nöjda barn.
midsommarbuketten
Mastodontsquashen och prinsessan
Lökflätorna som jag är ohemult stolt över
Broccolin (som är odlingsvännen och kraftkvinnan Malenas förtjänst)

4 kommentarer

  1. Kan inget annat säga att än att jag är så impad över detta! Och tacksam för ditt enorma arbete i VÅR trädgård också! ❤️

  2. Så häftigt och härligt!
    Tar mig friheten att spotta ut en fråga till dig, du verkar ha vanan inne: Jag odlar för första gången vanliga stora tomater o har flera som är fullvuxna sedan flera veckor, men de ser inte alls sugna ut på att skifta från grönt till rött. Körsbärstomaterna blir röda en efter en nu. Hur brukar det funka för dig? Ska jag plocka av dom gröna o låta mogna färdigt inne?

    1. Vart odlar du nånstans? Friland el växthus? Om det är växthus skulle jag låta dom sitta kvar ett tag till. Men frilandstomaterna plockar jag in lite innan de mognat klart och lägger dom på en solig plats inne ???

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *