Javisst ska vi prata om sex?!

Så, nu är alltså poddandet igång igen! Kul, tycker vi. Tycker ni också det? Vi tänkte faktiskt vara så modiga och prata om sex i åtminstone en podd. Men då är ju frågan, VAD tycker ni att vi ska prata om då? Om ni fick önska? Vi fattar att ni kanske tycker det är pinsamt att skriva här, men det går att skicka privata meddelanden till vår facebooksida eller instagram, eller så kan ni maila till min mail! filippanielsen86@gmail.com.

Men snälla, engagera er i detta! Ja, annars kanske vi får skippa, för helt ärligt, vilket spår ska man ta? Vad tycker ni? Vad vill ni att vi börjar diskutera liksom.

Och har ni andra förslag på poddämnen; skriv! Your wish is (almost) our command!

Så kom igen nu, kommentera och influera oss!

13 kommentarer

 1. Några förslag:
  1. Hur gör man rent praktiskt när man har små barn o bor trångt? (O inte har någon möjlighet till barnvakt?)
  2. Är det viktigt att ha sex ? Alltså om båda är ok m att inte ha det?
  3. Vad önskar du att du hade fått för råd när du precis gifte dig?

  Några förslag :-).

 2. Hur blir man av med den eventuella skam över sex som en frikyrklig uppväxt under 90-00-talet kan ha bidragit till? Och hur ska vi kunna undervisa om sex och lust utan att framkalla skam, både nu och senare, men samtidigt bygga ”ramar” som kan hjälpa ungdomar idag?

 3. Initiativ. Vem ska ta det? Är det viktigt att båda gör det?
  Ställa-upp sex? Är det ok att liksom tänka jag är inte så sugen, men vet att det blir gött?

 4. Jag tycker denna fråga: måste man verkligen ha så mycket sex? Är det inte ok att i perioder inte ha så mycket sex och ändå ha det mysigt och bra tillsammans i relationen. Ibland kan jag tycka att stressen att försöka få till sex läggs på annan stress i livet och då blir det liksom inte lättare att få lust.

  En annan fråga: vad kan man göra för att få liv i lusten utan att det känns tvingande?

 5. Måste man ha sex för att må bra i relationen? Jag kan känna att det kan vara mer stressande att tänka så, att nu måste vi få till det annars går allt utför. I perioder kan man väl ha det rätt bra även utan sex eller? Kan det inte vara ok med närhet på andra sätt?

  Vad kan man göra för att väcka liv i lusten utan att det känns tvingande?

  Dessa tycker jag är intressanta frågor.

 6. Kanske mer för en annan målgrupp men tänker att vi är många som samtalar med yngre och ger råd.
  Därför undrar jag; för par som vill vänta med sex tills de gifter sig utifrån vad man tänker Bibeln säger, vad för råd skulle ni ge? Fick ni själva några råd ni hade användning för/råd ni önskar någon gett osv?
  Känns som det finns så lite input från kyrkans håll både i parrelationer innan äktenskap och sedan också, men man förväntar sig att par väntar med sex tills de gifter sig men ger ingen handledning.
  Och frågan kring, om man då väntat, vad är era bästa råd inför äktenskapet kring sex?

 7. Prata gärna om sexlust. Hur man hanterar olika mycket sexlust på ett kärleksfullt sätt. Vad man kan göra för att öka lusten?
  En är kvällsmänniska och den andra morgonmänniska, hur hittar man en tid då orkar är pigga och vill ha sex istället för att sova.
  Preventivmedel, vilka funkar bra och mindre bra, hur preventivmedlet påverkar sexlusten.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *