Tänk om medmänskligheten fick vinna

Tänk alltså, tänk om jag får vakna på måndag och känna att medmänskligheten vann. Men jag vågar inte ens tänka det.
Jag minns så väl när jag vaknade mitt i natten, när det amerikanska valet pågick. Jag trodde på riktigt att folk skämtade när de skrev att Trump vunnit. Det kändes så absurt och som att världen verkligen inte fattat grejen. Men mest trodde jag ju att alla skojade. När jag väl insåg att det var allvar kände jag bara sorg. Sorg över att det var något nytt i hat-väg som växte fram. Igen liksom. Hade vi inte lärt oss något av världshistorien.

Nu gillar jag inte politik. Jag tycker det är obehagligt och människor blir tråkigt aggressiva. Både på privata planet men framför allt på tv såklart. Örk, låt mig slippa se alla partidebatter, jag mår bara dåligt. Och då får en sån som jag egentligen inte se en riktig bild av politik, tänker jag. Det är ju himla dåligt. Sedan vet jag med mitt förstånd att min röst är sjukt viktig, men tänk alla andra som känner som jag? Som bara vill kräkas när de hör ordet politik men inte har peppiga människor i sin närhet som tar med dom och rösta? Usch, det kan bli så dåligt detta.

Vi ska gå och rösta imorgon. För er som lyssnat på podden (förresten, kommentera gärna kring den i så fall! Vi saknar feedback!!!), så vet ni ju vad jag tänkte rösta på. Men helt ärligt, jag kanske har tänkt om igen. Så, när jag står där imorgon så får vi helt enkelt se.

Till er som vill spy på politiken, strunt i det imorgon, gå och rösta på något ändå. Vad som helst förutom SD känns just nu legit. Jag ber och önskar att vi slipper mer rasism i Svea Rikes riksdag. Amen.

3 kommentarer

  1. Tack för intressant och modig podd. Alltid svårt att prata politik och vara helt öppen med vad en tycker. Jag önskar, hoppas och BER också att medmänsklighet och kärlek ska få vinna. Har funderat fram och tillbaka på om jag ska försöka rösta ”taktiskt”. Men vad innebär det ens? Så efter mycket vånda, en del bön och lite läsande på några partiers hemsidor. Har jag nog bestämt mig. Tror jag. Imorgon ska jag rösta iaf!

  2. Jag uppskattade er podd om politiken mycket… jag brukar sällan komma till skott med att lyssna på poddar men dem här gången gjorde jag det och blev inte besviken… Glad nervös valvaka !

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *