Idag

Ja nu är vi här. Hur mår ni idag, dagen efter valet?

Det är olika känslor som blandas. Först var det lättnad. Jag trodde nog SD skulle hamna över 20 ändå.

Men sen. När man liksom begrundar det. Ja, man blir förskrossad.

I natt vaknade Bo då och då och var orolig. Han är rolig för jag föreslår alltid för honom att han kan komma till vår säng, men han vill alltid ligga kvar i sin egen. Men sen när vi var inne hos honom för fjärde gången så gick vi emot hans vilja och bar över honom till vår säng och sen sov han gott där resten av natten.

Låt oss ta den bilden med oss in i de kommande fyra åren. Ingen ska kunna hålla sig för sig själv i sina rädslor och finnas där i ensamhet. Det är där troll kryper fram och hatet växer. Nej, låt oss be för och kavla upp armarna och jobba för gemenskap. Låt oss mötas. Över alla omöjliga gränser. Det finns så mycket annat som håller oss samman som människor än nationen.

Och i natt tänkte jag särskilt på dig som glidit ifrån kyrkan. Det är tid nu. Tid att kliva nära, in i gemenskapen igen. Ljust lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det!

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *