Tomaterna frodas än

Det är ändå mäktigt att vara självförsörjande på någon eller några matvaror. En viss fröjd och förnöjsamhet infinner sig då en får äta en måltid som består helt (eller till största del) av egenproducerad och ekologisk mat. Igår åt vi rödbeta, squash och tomat från de egna odlingarna. Fetaosten lyfte måltiden men är dessvärre svår att producera i bostadsrättsområdet. Kanske senare i livet. Who knows?

Sen i mitten av juli är vi helt självförsörjande på åtminstone en matvara: tomater. Än så länge skördar jag både ute och inne så vi klarar hushållsbehovet mer än väl. Är jag nöjd? Jo, jag är nöjd. Men nästa år vill jag utöka och få ännu bättre skörd av gurka och bönor. Vore coolt med ännu mer broccoli, för egenodlad är bara helt gudomligt god!

 

Broccolin
Krassen
Tomater och utetomaterna

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *