Det är inte alltid lätt med kärleken, fast ibland är det det

Jag läste Underbara Claras inlägg om henens tips kring ett hållbart äktenskap, saker hon lärt sig under sitt 10-åriga äktenskap. Till exempel var det en grej om att, om du tröttnat eller irriterar dig på din partner, tänk efter själv då hur kul du är att leva med jämt.

Gulp, ska sägas här.
Där och då försökte jag komma på grejer som jag stör mig på hos Emanuel.

Jag tänker.

Och tänker.

Och tänker lite till.

Varför i hela fridens namn är han så lätt att leva med?!

Sedan började jag tänka på om han känner detsamma? Och insåg snabbt att jag absolut inte tänker fråga honom och blundade också för alla eventuella jobbiga grejer med mig själv. Jag vet till exempel att mitt pendlande humör eller snabba växlingar i livet kan vara lite påfrestande (alltså, det tycker jag ju själv, så tänk bara vad min partner borde tänka om det).

Men åh vilken välsignelse. Jag är nästan förbryllad själv. Jag tror och hoppas att vårt framgångsrecept är kommunikationen. Jag har inte tänkt på det på länge, men det är väldigt mycket vi bara vet om varandra nu. Och väldigt många sätt vi kan visa omsorg på.

Han städar alltid köket fint, ofta en gång till efter att jag plockat undan. Vet inte vad det säger om mig, eller honom för den delen. Han har alltid tagit nätterna med barnen, ända sedan dagen de fötts har han det. Och när jag säger det blir folk så förvånande! Inte visste jag att det var meningen att mamman skulle vara vaken jämt. Nej, inte hos oss. Han tar fortfarande alla nätter efter 8 år…

Han fixar alltid grejer åt mig, utan att jag frågar. Sedan ber han mig om klädtips varje morgon och så möter han alltid mig på nedervåningen när jag kommer hem från jobbet. Det är så himla fint.

Men tänk alltså. Vilken nåd att jag har en sådan man. En som får mig att skratta så jag gråter och när jag gråter får han mig att skratta. Han tar verkligen fram det bästa ur mig. Och efter 11 år ihop känns det fint att vi har en bra rutin på kärlekslivet. Eller livet. Det är gött ändå.

/Filippa

Ps. Jag kom på en grej han är skitdålig på. Att ge mig frukost på sängen!!!! Shame!

6 kommentarer

 1. Så fint!
  Jag har också en man som har tagit, om än inte alla men väääldigt många fler barnnätter än vad jag har. Jag har ammat barnen, så det barnet som har ammats har ju jag fått ta, men för honom har det alltid varit självklart att ta barnen om det inte varit så då att jag ”varit tvungen” för att de skulle äta. Sen när Isak kom hade jag ju bara ett barn och han fick plötsligt två att ta på nätterna, men aldrig har han klagat eller bett mig. Alla våra tre kommer fortfarande över på nätterna, och är det någon som gråter och inte kommer själv, ja då hör han det långt före mig och går och hämtar. Det är han som städar och fixar eventuella nattkräkningar,(Vi har haft väldigt många sådana med Elsa då hon vid förkylningar hostade tills hon kräktes i alla fall en gång varannan vecka under en hel vinter) tvättar av barnen, lägger dem hos mig och går sedan och städar upp i sängen/rummet. Han går upp med dem på morgonen och låter mig sova så länge det går, har kaffe färdigt när jag kommer ner och både lämnar och hämtar barnen så mycket han kan för att jag ska kunna göra annat.

  Det är så värdefullt att ha någon som gör så mycket utan att man har behövt be om det eller gnälla över något. Samtidigt som jag, precis som du säger, helst inte vill behöva tänka på hur jag är att leva med för då kan jag för mitt liv inte förstå hur han orkar :O .

  1. Så kul att höra, vi är i alla fall två som delar denna upplevelse 😀
   Jag ska erkänna att Emanuel även tagit ammande barn på nätterna, genom att lägga dem hos mig… hahaha, vågar nästan inte ens berätta det!

 2. Jag tycker det är så uppmuntrande att läsa om äktenskap som mår bra. Det känns som man oftast översköljs av bilder i media av hur dåligt det kan vara att vara gift, särskilt efter ett par år. Så härligt att det inte är sanningen alltid!

 3. Underbart ju! Prata, prata och så lite egen space ibland det tror jag är vårt recept.
  🙂 Och så får duju fiiiina ryggsäckar å sånt där. Lovely!!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *