Att inte vilja sova

Vi har sedan en vecka tillbaka en treåring i huset igen. Och visst är en fin sak med föräldraskapet hur snabbt man glömmer de jobbiga perioderna? Det måste vara därför alla äldre så samstämmigt kan sjunga med i ”njuuut nu” – kören.

För trots att det bara är två år sedan jag hade en treåring sist hade jag helt glömt bort hur svårt det är att få en treåring att somna. Men nu när jag är där igen så rullas alla minnen fram – allt trixande och lockande och pockande. Och hur man i desperation ibland fått ha gett upp och kört en runda i bilen med ungen för att den ska somna där.

Bosse är världens charmigaste och gulligaste. Men nu sätter han ner foten – ”att gå och lägga sig på kvällen? Näpp, det är inget för mig!”

Uthålligt kämpar han på – med att vara vaken. Och trots all erfarenhet så sliter jag mitt hår. Den stora skillnaden är vetskapen om att det går över. Men hur många kvällars kamp det är kvar tills dess, det får vi se =)

Ps. Kom gärna med era bästa ”få treåringen att somna- tips”!

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *