Fredagsfeeling?

Haha, vad är det egentligen? För mig är det förväntan på helgen, absolut, men oftast är jag mest totalt urladdad, noll energi, inte så mycket glädje eller ork att försöka vara glad…

Det bästa är mitt beslut om korta fredagar. Jag slutar tidigt, hinner hem och städa/slappa/sova eller handla kanske. Och sedan hämtar jag barnen när de slutar och då finns en gnutta trevlighet kvar faktiskt. Oftast i alla fall. Och idag tog jag en rask promenad för att sedan däcka i soffan (är rejält sliten idag).

Sedan lyder samma rutin. Emanuel kommer hem vid 16-snåret. Jag gör pizzadeg, Emanuel bakar ut pizzan och vi gräddar och äter tillsammans till en film, hela familjen.

Två saker undrar jag: hur ser era fredagstutiner ut? Har ni några?

Och den andra: har ni något filmtips? Det bör passa barn mellan 6-9 år och får ju gärna vara underhållande även för oss vuxna.

Trevlig fredag!

/Filippa

7 kommentarer

  1. Vilken bra fredagsrutin! Vi har varit i tacoträsket rätt länge för det är en av få rätter som sonen äter. Fredagsmys betyder kvällsmat i soffan framför en film och sen nåt gott. Ikväll blir det dock hemmagjord pulled pork (tacos till S)! Vi rekommenderar filmen Pelle Kanin, helt ok för oss föräldrar och S älskade den. Såg om den 4 gånger innan hyrtiden gick ut!

  2. Ikväll kör vi spa-kväll ? gurka på ögonen, massera varandra och massa mys framför tv:n. Här tittar 8-åringen och 4-åringen gärna på SVJ, stora vänliga jätten.

  3. Vi ser nog myckt filmer för lite äldre barn tror jag, filmer som går hem hemma är bland annat Vaiana, Zootropolis, Sjung, Upp, alla dem är filmer som jag som vuxen också kan sitta och skratta till.

  4. Den här hösten kör vi fredagshäng i simhallen, vi tar oftast med nån enkel mat, typ pannkakor, och är där tills de stänger (19.45). Sista timmen brukar det va nästan folktomt och väldigt lugnt o skönt.

    1. Men åh vad bra! Alltså det där måste jag nog prova med kidsen! Kanske inte fram till kvällen (för det orkar jag inte själv) men fredagsbadet!! Yes!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *