Upplevelsebakis

Alltså det är ju gött att få komma till Göteborg en helg, bo på hotell och pladdra oavbrutet i ett dygn med Elisabet och Filippa. Sanningen att säga så var jag rätt osäker på om jag ens skulle åka i fredags då jag varit så-in-i-bomben-abnormt-ruske-aptrött dom senaste veckorna. (Lyssna på podden för att höra mig berätta mer om tröttman.) Men vi bokar ju inte in så många dejter på ett år vi tre Hallelujamorsor (även om vi skulle vilja) då livet och det geografiska avståndet så att säga kommer emellan. Därför vill jag ju absolut inte ställa in. Dessutom så vägrar jag låta pissig ångest och trötthet få bestämma över mitt liv. Jag är liksom klar med det.

”Vad är det värsta som kan hända? Att jag får panikångest. Då skulle jag ju inte kunna hantera det sämre på ett hotellrum än hemma i soffan. Det är ju inte några fiender du ska möta eller några som du kommer skämma ut dig inför. Nej just det, alltså åker du.” Ja, sådär håller jag på och kbt:ar mig själv varje gång jag ska iväg och göra något som jag vanligtvis inte gör så ofta i vardagen. Som ni förstått bestämde jag ju mig för att åka.

Var det då värt det?; Du som redan är så trött, ska du verkligen åka in till Göteborg?Jo, men jag ska nog det. Det är ändå värt att vara ”upplevelsebakis” i tre dagar och hålla sig i väggen som en alkad tant i hotellkorridoren pga. yrsel bara för att få känna sig lite ”vanlig” i ett dygn.

Här är några toppnoteringar från helgen:

Filippa hjälpte mig att köpa jeans på Myrorna (hon plockade ihop 7 par på 7 sekunder som alla passade, köpte dock bara ett par). En världslig sak men så gött när det typ tar all kraft att bara ta mod till sig att gå in i affären! Så tack Filippa, älskade modeorakel!

Bettan är ju kul-sprute-uppmuntraren som alltid hittar klockrena och tänkvärda saker att säga till en, tack!

Sen så var det så härligt att podda i samma rum! Högt och lågt blandas som vanligt i podden. Tror det hörs att vi tyckte det var kul…

Och morgonjoggen i centrala Göteborg som ännu inte vaknat, vilken grej! Då kände jag mig nästan som en riktig löpare.

… Men det är farligt mycket fölk, ljus och ljud i Göteborg. Allt strömmar liksom rätt in i min hjärna, ofiltrerat . Skulle behövt både skygglappar och öronproppar, fast det skulle ju bli fasligt osocialt och se lite märkligt ut.

Nä, nu återvänder jag till mina mysiga skogspromenader, joggingturer och stillsamma kvällar i soffan i cirka sex månader framåt. Småstaden Alingsås är ju helt perfekt att bo i ändå. Men du Göteborg jag kommer tillbaka snart. Jag gillar dig ju trots att du väsnas så förfärligt.

 

 

 

4 kommentarer

  1. Var det dina egna ”tankar” du skrev? Hoppas inte ATT det var någon som sa till dig på riktigt det där med att du var för trött att åka??? Det var bra att du åkte o fick en helg med fina vänner. ❤

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *