Det blir advent ändå

Denna bild och text publicerade jag igår på Svenska Kyrkan i Alingsås insta-konto (@svenskakyrkanalingsas) där jag skriver ibland. Hoppas du får en fin adventstid!

Våra kyrkor och hem pyntas nu och görs fina inför advent; Ljusstakar, stjärnor, blommor och granar. Allt ska fram. Många av oss vill ha det fint och pyntat till advent, många minnen och tankar ryms i denna tid. Men vissa år och somliga dagar kanske inte orken och lusten finns där för pynta, baka och få fram ”allt”. Vi har alla våra skäl till att det kan kännas så ibland. Det är okej. Låt det få bli advent ändå, i det enkla. Tänd ett ljus, ta din kaffekopp, andas och lyssna på din bästa adventssång. Eller besök någon av kyrkornas alla gudstjänster eller konserter; där är allt redan förberett så du kan få sitta ner och vila ut en stund.

 

2 kommentarer

  1. Tack för kloka ord! Orken och lusten finns inte i år när hela livet kastades på ända tidigare. Behöver påminna mig om att det inte hänger på hur mycket jag orkar eller hinner med. Det blir advent (och jul) ändå.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *