Lägg till, inte ta bort

Det sägs att 80% av svenskarnas nyårslöften bryts i januari (sorry you guys, det var en rejäl killgissning men jag kör på). 
I och med att jag hörde den påhittade (?) siffran hörde jag också något så himla bra. Att istället för att sätta löften, förändringar och hoppfullhet för det nya året i att ta bort saker; kilon, onyttig mat, skärmtid eller otrevlighet, så ska vi alltså hellre lägga till saker!
Det kan vara att om du älskar att äta kakor, istället för att ta bort kakorna, lägg istället till massor grönsaker. Bra va?

Jag kan inte gå in i det nya året utan att tänka nytt. Det vet ni ju redan. Mitt nya tänkande inför nya året går såklart i att lägga till saker. Vad vill jag lägga till då? 

  • Jag vill läsa mer böcker! Vet ni vad. Det här året, 2018, har jag läst flest böcker på ett år i hela mitt liv! Förstår ni lyckan att ”lära sig läsa” när man är 32?! Jag gillart! Och har nu fått tips av en god vän att använda appen Good Reads där jag kan lägga till böcker jag vill läsa, böcker jag läser och böcker jag läst. Just nu lyssnar jag på en bok när jag går promenader och ligger och läser en annan. Bra grej!
  • Boka egentid i kalendern. Ja, nu ska jag lägga in tydliga egendagar i kalendern. Fy vad det är viktigt!
  • Fler löpturer! Jag hoppas min rygg pallar fler löpturer 2019. Jag kör mycket styrketräning men det kan bli så enformigt tycker jag. Och att få planera inför en längre löptur tycker jag är så trevligt! Kläder, vatten, vad ska jag lyssna på, vilken väg ska jag ta osv (ja, lite knäpp här kanske). 
  • Bön och bibel. Åh, vill så gärna få till mer bibelläsning och bön i mitt liv! Längtar efter det. Jag behöver hitta ett sätt som funkar helt enkelt. Eller bara tvinga mig nu kanske?
  • Baka mera! Det är ganska tråkigt att baka i vårt hem då ingen äter det man bakar. Speciellt inte bröd. Det är bara jag som kränger, ja kanske Emanuel ibland. Men nu har jag bestämt att barnen ska vara med och baka bröd och säga vilket de tycker är godast. Jag tycker det är så onödiga pengar och dessutom är det mycket godare ju!
  • En månadsaktivitet med barnen. Jag vill att vi en gång i månaden gör något mer speciellt med barnen. Badhuset, bio, museum i annan stad. Lite mer kulturella kanske? Vi är otroligt dåliga på att komma iväg och göra saker. Nu är det dags!
  • Just det. Det kanske stora och läskigaste av allt som jag lagt till. Det är att jag gått med i en grupp som inleder köpstopp av kläder mellan januari-juni. JAG VET INTE VARFÖR JAG BERÄTTAR!!! För då blir det ju verklighet. Jag har en känsla av att jag kommer skriva mer om det… 

Ungefär så tänker jag. Vad ska ni lägga till 2019? Vore så himla roligt att höra och inspireras!

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *