Köpstoppet; januari till juni 2019 – hur kommer det gå?

Klänning från COS, köpt på tradera för x antal år sedan. Mössa från ACNE, fick i julklapp (från tradera också, woooop), älskar den. Och ja, det blir till att återanvända och ge mina kläder det bästa PPA de kan få nu!

Det är ju alltid att förutspå lite. Att tro att man har redan nu har svaren liksom. Lite som min sexåring. Det är konstigt, men hon verkar alltid veta att den där nya maten hon aldrig provat ÄR äcklig. Hm. 

Jag har signat upp mig nu och deltar alltså i en klädutmaning, som innebär fullt köpstopp till och med juni. Det innebär alltså att kläder och skor helt enkelt inte får inhandlas. Denna utmaning gäller dock bara mig själv i vår familj, de andra ska allt få sin vanliga årliga skörd. 

Varför gjorde jag detta då? Jo, jag lever verkligen i ett ”jagande efter vind”. Jag jagar nya kläder konstant. Det tar väldigt mycket av min tid, som ni förstår, eftersom det ÄR ett av mina största intressen. Ja, jag vågar påstå det, att second handling är mitt intresse. 

När jag sedan kikar in i min garderob inser jag att den har väldigt många fina och en del ganska roliga plagg. Och ändå jagar jag på, letar, fyndar och har mig. Ja, jag säljer av mycket och skänker mycket också, men det ä inte det. När jag köpte ett fint plagg hinner jag inte riktigt använda det, för jag är redan på jakt efter nästa.

Och det är en av anledningarna till att jag nu gett mig själv köpstopp. 

Känslan? Ja, känslan just nu är att det känns sjukt bra. Jag är lite rädd för vad som kommer hända i mitten på februari när livet är trist och grått, eller i slutet på april när värmen tittar förbi. Men jag tänker att jag njuter av att det känns riktigt bra nu, istället för att oroa mig för framtida känslor (som ju kanske inte ens kommer). Eller så ger jag upp 23 januari, vem vet? 

Mitt riktiga mål är att hålla ut hela mars. Sen får vi se, men då har jag i alla fall detoxat mig rejält. Och kanske blivit mer kreativ? Hoppas det.

Om du är intresserad av att följa min resa lite närmre så är du välkommen att följa mitt instagramkonto @fairfashionistafilippa där jag lägger ut mina second handlade outfits och nu tänker skriva om utmaningen mer. 

Kul ju! Ja, för vissa av oss i alla fall #turattviärolika

4 kommentarer

  1. Vad bra grej! Ska bli roligt att följa! You can do it! Och man lär sig så mycket om sig själv och om livet genom att avstå grejer. Jag tänker att det i förlängningen kommer att fördjupa ditt intresse, det är inte som att du kommer mista det!

  2. Spännande! Personligen har jag inte köpstopp men ägnade mig en del åt att rensa ut förra sommaren/våren inspirerad av Konmari metoden. Detta resulterade i en tämligen begränsad garderob (efter två graviditeter med tillhörande viktuppgång och inte där jag var innan graviditeterna så var det mycket som inte passade längre heller). Jag behöver egentligen mer kläder men tills jag hittat de jag verkligen vill ha och kommer trivas i har jag blivit så mycket mer kreativ med de kläder som finns. Kombinationer jag aldrig haft tidigare. Utifrån satt kanske det inte ser klokt ut ? men jag trivs och använder mycket mer av det som jag har.

    1. Men det är ju ändå det som är sååå kul! Att få återuppliva sina kläder liksom! Det är lite det som är min tanke nu också 🙂 kul!!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *