Schas, du energislukare!

Eftersom jag började min första jobbvecka år 2019 med att lägga precis alla känslor utanpå kroppen samt att alla mina känslofilter kapitulerade, var jag i helgen som gick tvungen att sätta mig ner och fundera. 

Vad i hela fridens fridar är det som händer med mig?! Varför kan jag inte hantera omvärlden? Jobbet? Vardagen? LIVET!?!?!

Nej, det kan ju inte vara det som är det, tänker jag, och vill hemskt gärna att allt ”bara ska bli bra” och allt ”bara ska kännas fint”. 

Jag insåg ganska snabbt att alla energislukare måste bort ett tag. Det gäller skärmen min i olika former, människor i olika skepnader och så det svåraste; tankarna. De där energislukande tankarna! Åh vad jag önskar att någon kunde ta dom och kasta ut dom långt ut i Öresund. 

Men det som slår mig är att jag inte få göra det. Kasta ut dom i Öresund alltså. Jag behöver stanna upp och ha kvar dom. För det är just dessa jag behöver hantera och lära mig att ta hand om, eller mitt favoritord 2018; embraca. För ju längre bort jag kastar dem, ju svårare blir det att hantera.

Någon som kan tala vist om ämnet är ju den gode Tomas Sjödin i Vinterpratet senast. Lyssna på det. Och du, glöm inte stanna upp lite. Embraca dina djävulska energitjuvar till tankar och konfrontera, släpp eller embraca dom. Ja, jag ska ju prova det i alla fall.

8 kommentarer

  1. Har varit där. Och det är inte lätt. Embraca var bra! Att kasta sig i skaparens armar var till sist det enda alternativet. Det innebar inte någon verklighetsflykt, bara en hjälp att klara dagen. Och nästa…
    Allt gott till dig!

  2. Förlåt, jag kanske läste in för mycket. Det var inte min mening. Bra stt se över tillvarons alla skärmar och andra energislukare.

    1. Nej men jag håller helt med dig! Jag känner själv att sista utvägen just nu är att bara överlämna allt till Gud. Håller med om att det inte alls behöver vara en verklighetsflykt utan bara ett sätt som vi kristna (oftast) väljer att leva ju. Himla bra. Tack för dina tankar! <3

  3. Känner ingen mig. Och just i en sådan kapitulation stötte jag ”som av en händelse” på dr Caroline Leaf som forskat på hur man ”gör varje tanke till en lydig fånge” och sett hur Bibeln och vetenskapen går hand i hand. Superspännande! Youtuba henne.

  4. När jag läste det du skrivit kände jag direkt igen mig. Så ofta jag också hamnar där…hur ska jag hantera allt?? Känslor utanpå kroppen, inga filter som hjälper mig sortera, en vardag som måste hanteras och funka och så alla dessa tankar som ständigt gör allt värre.

    Har en bok jag gärna skulle skicka till dig. Kanske kan den hjälpa dig en bit på vägen… Maila mig gärna så kanske jag kan få din adress? Ni har en så läsvärd och bra blogg som jag följt ett tag…dags för mig att ”Pay back”?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *