Ten year challenge

Just nu översköljs internet av tio år gamla bilder. Ganska rolig grej tycker jag. Jag har bläddrat i mina album de senaste dagarna. 2009 var ett riktigt skitår för mig, då tar man inte så många kort. Jag har några stycken. Och de har ofta något ledset i ögonen, där bakom mitt leende.

Jag blev sjuk 2007 och det här var alltså två år senare. Chocken hade lagt sig. Det hade börjat bli vardag att vara sjuk. Jag hade börjat må bättre, det gick lite längre tid mellan läkarbesöken och jag hade till och med börjat jobba lite mer. Livet började röra sig framåt igen.

Men så i juli fick jag ett kraftigt återfall. Och hamnade återigen i koma i en vecka och återigen var det riktigt nära att jag strök med.

Och det var egentligen inte att blir sjuk igen eller de där sommarveckorna på sjukhuset som var grejen. Det var vad det gjorde med oss. Vi hade ju börjat tro igen. Vi hade börjat ana att vi var på väg, långsammare än planerat, men vi hade börjat få lite riktning igen. Och tilliten till Gud hade börjat växa tillbaka.

Men så BAM! Så hamnade vi liksom på ruta 1. Eller snarare ruta minus. För vad innebar det här? En gång ingen gång – liksom. Två gånger? Ja då kan det väl hända igen? Ska jag gå runt och kunna hamna i koma lite när som? Hur lever vi vidare med de här förutsättningarna?

I slutet av 2009 åkte vi på en återhämtnings-semester. Men vi var bara ledsna. Bara vilsna. 

Och här är min ”tio år senare – bild”.
En så totalt annan verklighet.
Fylld av liv, framtidstro, kall, kamp och glädje!

För dig som går och känner att livet bara går mot dig och att livet är snålblåst och kamp. Så vill jag skicka denna bild av hopp. Inte att livet är enkelt eller att lösningarna bara kommer som regn från himlen.

Men Gud är trofast. Han kan förvandla omöjliga situationer. Han bär hela vägen genom ökenlandskapet. Han lämnar dig aldrig.
Fortsätt stå kvar. Fortsätt be. Fortsätt hoppas.
Hur livet ser ut om tio år kan vi inte i vår vildaste fantasi ana eller se.

6 kommentarer

  1. Åh, blir alldeles rörd av detta. Och vilken pepp egentligen, att tänka att livet kan vara sååå mycket bättre om 10 år. Även om det är bra nu! Så kan det ändå bli bättre.
    Himla fint att läsa ❤️

  2. För mig som inte kände dig för 10 år sedan så känns det så väldigt främmande och avlägset. Även om det som var då troligen har varit med och format dig till allt det som jag är så glad över att du är nu så är jag också väldigt glad att skiten är över och att vinden har vänt ❤

  3. Åh <3 Så glad för att du och ni finns här just nu. Ni betyder så mycket. Du inspirerar mig på så många sätt.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *