Klädutmaningen och tankarna

20 dagar in i min klädchallenge och självklart kan jag enkelt erkänna att just shoppandet dessa senaste 20 dagar ändå hade varit omöjliga. Rent ekonomiskt.

Men, jag märker att jag redan nu behöver ändra en del beteenden.

1. Dumt att klicka på en reklamlänk. Ja, det är extremt dumt ju. Det gör att jag ser vad som kommit in samt vad jag kanske skulle önskat mig.

2. Ja, jag har scannat av samtliga badkläder i Monkis sortiment redan men också insett att jag är nöjd med de badkläder jag har (har någon konstig grej att börja kolla badkläder nu för att sedan önska mig i födelsedagspresent i mars. Men icke i år!)

3. När jag sett ett plagg/trend på någon social media och det sugit till i jag-vill-ha-tarmen. Det har varit jobbigt men jag har behövt tänka tanken flera gånger: jag har tillräckligt.

 • Jag märker också hur jag är något mer avslappnad med mina kläder. Jag låter mig själv ha samma par byxor två dagar i rad (jag låter kanske störd, men jag har aldrig det annars). Däremot i en ny kombination. Att jag också gått tillbaka till min ursprungsstil när jag är ledig och njuter lite mer av det. Vilket ofta ser ut såhär med en stor fet kofta över;
 • På jobbet är jag fortfarande kluven. Men hittills har jag gått på temat mörkt. Jag känner in känslan lite mer och vill gärna använda sönder alla mina mörka kläder nu, i den mörka, kalla årstiden. Jag sparar på blusar, toppar och för tillfället det färgglada och det känns som en bra strategi för mig. En typisk jobboutfit;

  Eller;

  Japp.

  Är det fler som gör något i klädutmaningens anda? Köpstopp en månad? Handla mer second hand? Eller något annat inspirerande eller utmanande. Dela gärna så vi kan peppa och följa varandra!

  /Filippa

  4 kommentarer

  1. Visst är det nyttigt att se vad man faktiskt har och försöka vara nöjd med det? Slippa jagandet. Min utmaning i år är att ”bara” köpa 12 plagg. Kanske låter mycket jämfört med köpstopp, men håller på att bygga upp en bra garderob av medvetna val istället för slumpvisa reafynd. Jag tvingas att tänka efter noga innan jag slår till. Eller helt enkelt låta bli. Jag behöver också lära mig att köpa kvalitet. Med tanke på att jag redan köpt fyra plagg i år och januari inte är slut ? så är det en utmaning för mig. ?

   1. Men det är ju superbra, vilken utmaning! Tycker nog du har en svårare utmaning framför dig än min 🙂 Jag KAN ju shoppa i juni igen 😉 Men lycka till! Berätta gärna under året hur det går! 😀

  2. Har sedan augusti bestämt mig för att endast shoppa second hand eller *bra* tillverkade kläder, dvs bra för miljön och bra arbetsvillkor för den som sytt! Det senare alternativet är allt som oftast svindyrt så det blir second hand, vilket jag är helt nöjd med!

  Leave a Comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *