Budgettips till sportlovet sökes!

Hej hopp!

För oss i Skåne är det snart dags för sportlov. Ett lov i Skåne som alltid kan tas med blandade känslor, då vädret oftast är mer regnigt och blött, än snöigt och vitt. 
Och vad ska man då göra med två kids som också vill ha lite roligt? Vad har ni för roliga gratis- eller budgettips till oss? Kanske fler kan sno åt sig? Det får inte innehålla något med snö, eftersom det med 99% säkerhet inte kommer finnas något. Samt att vädret KAN bestå av enbart regn. Men, jag tar tacksamt emot utetips ändå! Vi äger trots allt regnkläder. 

Hit us, please!

17 kommentarer

 1. Riv och bygg upp alla legosatser som finns i huset, ordna kalas med fika för alla gosedjur, bygg koja och bo i den hela dagen, gå ut med kikare och spana- kanske finns nån höjd att bestiga, gå på loppis och köp hem nån ny leksak för billig peng, se på film, ät popcorn, gå till biblioteket, ordna disco och dansa. Jag brukar pigga upp oss med gott fika varje dag, det gör inget för sen kommer vardag igen då man inte fika lika mycket. Fika hemma, ta med fika ut, köp eller baka fika tillsammans. Lycka till och hoppas ni får ett bra lov.

 2. Finns det skog i Skåne?
  I så fall: gå dit o ta med fika. Det upplevs regna mindre i skogen under trädkronorna. Ta med kompisar så känns regnet ännu mindre!

  1. Den har jag tänkt på! Det finns inte mycket skog nej, hehe (låter som en himla öken ju!), men vi har ett skogsområde som vi kan göra detta i. DET ska vi!!!

   1. Haha jo men lite öken är det väl? Eller kanske leråker på hösten, vintern och lite av våren! Men sommaren är härlig! Vi kan väl fika ihop i skogen på Järavallen? Kolla in nya medeltida lekplatsen på Citadellet också om ni redan varit där!

    1. Haha sant! Lekplatsen på Citadellet har vi varit på och barnen älskar den, OCH dit ska vi! Jag messar dig när så möts vi med massa fika kanske?! (om inte vädret är som idag….)

 3. Lågedammsbadet i Hörby!! Ett mysigt ganska litet bad med bra plaskbassäng för små och vattenrutschbana, klättervägg och hopptorn för större barn.
  Är man kund i Sparbanken skåne är det 50% på inträdet.

 4. Fulltofta Naturcentrum är trevligt och har också sportlovsaktiviteter. Kanske inte direk i Landskronas närhet men mycket trevligt. Där är det också skog som kan utforskas. Annars kolla med närmaste ishall, ofta finns det tider för allmänheten att åka.

 5. Åk till Söderåsen, gigantisk skog! 🙂
  Bygga pillow fort och kolla på film.
  En dag hela dagen i pyjamas. Picknick inomhus. Ut och fika. Museumen i LA är väl gratis? Baka. Hälsa på någon på jobbet som jobbar med godis, och få massa godis 😉

 6. Museum! Ta tåget (är ju inte så dyrt) till ngn stad nära o kolla in museum där. Biblioteken brukar ju ha aktiviteter på sportlovet. Här är det gratis för barn under 12 att bada i simhallen, det kanske det inte är hos er…

 7. Skriv brev eller pyssla små presenter till bekanta eller främlingar i närområdet, och cykla ut med dem till brevlådorna. Garanterat inspirerande att göra sådana änglabus, tänker jag. Och liiite uteaktivitet inblandat iaf! ?

 8. Cykla runt i närområdet med brev eller små presenter att stoppa i folks postlådor – bekantas eller obekantas. Änglabus inspirerar ju! Inte värsta äventyret eller heldagsaktiviteten, men tänk så uppskattat 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *