Låt en kvinna va.

Igår fick jag rejält spel på den här mansdominerade världen så jag ber om ursäkt i förväg för en del upprörda utlåtanden.

Att få höra att 10% av forskningen mellan de olika könen läggs på kvinnan, var helt och hållet dödslående. Nej, jag har ingen källa, mEn det förvånar mig inte om det är sant. Då sitter kvinnor i kvinnovården och hinner inte få den hjälp de behöver. För varken pengar eller resurser läggs på kvinnor. Det är ingen lögn, om du med snopp läser det här, det är sant, även om siffran kanske inte stämmer.

Jag blir upprörd och lite ledsen av att fröknar och föräldrar fortfarande skyller pojkars slag och retsamhet på att de är kära i en. Jag är trött på det. Jag gick själv med stora blåmärken på armarna när jag var tonåring för att ”killarna tycker du är sååå söt”. Jag vill att ni med pojkar ska förklara för dem att det inte är så man uttrycker kärlek. Och jag säger var och varannan dag till mina flickor och att om en pojke skulle tycka om dig, då ska han använda de orden; ”jag tycker om dig”. Inte slå dig gul och blå. Så visar man väl inte kärlek?!

Om han slår dig… ja då slår du tillbaka (ja det händer att jag säger så, men jag säger också ”säg till fröken” osv).

Och mitt i allt detta är jag otroligt tacksam för de män som jag har i mitt liv, som inte härskar, slår mig (hmm) eller tror att de är nåt bara för att de är män.

Jag vet att jag är väldigt välsignad med mycket goda män i min närhet. Men ibland, ja ibland så bah smäller det till.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *