Det enda som bär dig när livet är svårt

Allting började med ett blogginlägg i dystra januari. Jag skrev om dysterhet, ångest, oro och depp. Och plötsligt fick jag ett brev och en bok på posten av en underbar bloggläsare. Jag känner ju inte dig, Emelie, men du verkar vara en fantastisk människa med den otroliga gåvan att formulera dig i ord.

Den här boken är en andaktsbok som hon skrivit själv! Hon skrev den efter att ha gått igenom mycket elände, om jag förstod det rätt, och fick önskan från andra att printa ner sina ord till världen.

Det gjorde hon rätt i.

Först tänkte jag läsa ut hela innan jag skrev om den. Men jag älskar att läsa i den och läser de korta styckena flera gånger. Och dessutom är jag en slow reader, så det tar tid.

Men det du finner i den här otroligt fina boken är korta texter om exakt livets skit. Ångest, oro, stress, känslan av otillräcklighet, känslan av värdelöshet… listan fylls på. Och här i hittar du det Jesus vill säga till dig i dessa situationer. Bibelord men också tankar om hur Jesus skulle sagt det till oss idag, i denna tid. Det finns små dikter och böner.

Min favorit hittills är denna, den läser jag om och om igen;

Mitt bästa tips idag; köp den. Och köp en till som du kan ge bort, för jag har tänkt hela tiden på vem jag ska ge min till. Men har insett att jag behöver ha den. Så jag köper en extra istället.

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *