Februari är besegrad!

Utan vidare omsvep så måste jag ändå fastslå att februari är en av dom i särklass pissigaste månaderna. 

Det är influensor, kräksjuka, löss och hostan från hell som aldrig ger med sig. Helt omöjliga väderlekar för att klä barn på ett vettigtsätt (som dessutom inte vill bli klädda); overall eller regnkläder? Blöt ellerkall? Kall eller blöt? Bara att välja!

Men en liten ljusning i öster ändå då solen vågar sig upp sådär några minuter tidigare varje dag så att det inte är helt becksvart då jag ska spänna fast mitt icke samarbetsvilliga och vant-vägrande barn på cykeln för att cykla till förskolan.  Fast trots denna lilla kämpande ljusglimt så står ändå D-vitamin-nivåerna och stampar på bottenschaktet av hjärnans vinklar och vrår. Väl framme på förskolan såutbrister någon käck förälder (på göteborgska) där jag går morrande förbi medmössan halvvägs nerdragen över ansiktet;

Det e la härligt att det snart är vår!”

”Inte än! ”(Vill jag då skrika. Men besinnar mig som den väluppfostrade mänska jag ändå är och säger istället:)

”Jaha, visst är det härligt med dom här ljusa mornarna!”

Att dessutom rodda och överleva sin mammas begravning, tömma hennes lägenhet (plus förråd) samt själv flytta under en och samma månad är rätt så energikrävande och inget jag rekommenderar. Så hej då februari! Du är besegrad! Jag kommer INTE att sakna dig!

Och hej på dej mars! Nu ska vi vara friska, dricka i kaffe mot en solvarm vägg. övertrassera D-vitamin depåerna samt ha varma och torra barn som gärna vill åka till förskolan.

3 kommentarer

  1. Sån skön verklighetsbild! Jag känner verkligen med dig – utan flytt och allt. Välkommen Mars! Vi klarade det!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *